Gündem

Fatih Camii imamı ilk kez konuştu: Öğrencilerim olmasaydı, çok daha vahim olabilirdi

11 Ocak 2024 20:27

Fatih Camii'nde bıçaklı saldırıya uğrayan imam Galip Usta, tedavisinin devam ettiği hastane odasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Galip Usta, "Öğrencilerim olmasaydı, çok daha vahim olabilirdi. Allah onlardan razı olsun. Hocalarını korumak için öğrencilerim canlarını siper ettiler" dedi

İstanbul Fatih Camisi'ne 8 Ocak Pazartesi günü, akşam namazında "Ey Müslümanlar gafletten uyanın" diye bağıran Ömer Salgın, görevliler tarafından çıkarılmış daha sonra tekrar camiye girerek imam odasında öğrencilerine ders veren cami imamı Galip Usta ve öğrencisi Bilal Erdem'i bıçaklamıştı.

Saldırgan, kasten öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklanırken imam Galip Usta'nın hastanede tedavisine devam ediliyor. Tedavisinin devam ettiği hastane odasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fatih Camii imamı Galip Usta, "Vahim bir kaza atlattık ama yüce Allah'ın yardımıyla kıl payı ölümden döndük. Halkımızın, insanlarımızın dualarıyla, sevdiklerimizin, talebelerimizin ve hocalarımızın dualarıyla Allah'a şükür ucuz atlattık. Allah'a şükür gayet iyiyim. İnşallah pazartesi günü taburcu olurum" diye konuştu.

Bıçaklı saldırı anını anlatan Fatih Camii imamı Galip Usta, şöyle konuştu:

"Saldırganla benim hiçbir alakam yok. Ne tanırım, ne bilirim. 'Bağırmış, etmiş. Hoca bir şey söylemiş' gibi şeylerin aslı astarı yoktur. Nöbetçi olduğum için de akşam namazını kıldırdım. Namazının akabinde bir adam çıktı. 'Ey Müslümanlar gafletten uyanın' diye bağırdı. Bir şeyler daha söyledi. Ben dönüp baktım. Bizde meczup eksik olmaz. Namazı kıldırdım. Oradaki görevler onu dışarı çıkarmış. Benim hiçbir şeyim olmadı. Ben imam odasında ders yaparken aniden girdi içeri. Direkt üstüme saldırdı, bıçağı çekti. Olay o şekilde devam etti. Benim üniversitede, ilahiyat fakültesinde okuyan öğrencilerim vardı. Bilal efendi kardeşime, Allah ona da şifa versin. O da yaralandı. Diğer Yusuf Mumcu öğrencimiz o da vardı. O yaralanmadı ama diğer bir başka Yusuf İslam kardeşimizin ayağı kırıldı. Ayak bandaja alındı. Benimle birlikte üç gazi olduk. Öğrencilerim olmasaydı, çok daha vahim olabilirdi. Allah onlardan razı olsun. Hocalarını korumak için öğrencilerim canlarını siper ettiler. Allah da onların yar ve yardımcısı olsun. Onlara acil şifalar dilerim."

Ne olmuştu?

Fatih Camisi İmamı Kurra Hafız Galip Usta ve cami cemaatinden bir kişi, namazdan sonra bir şüpheli tarafından bıçakla yaralandı. Yaralılar hastaneye sevk edilirken, şüpheli Ö.S. gözaltına alınmıştı.

Fatih Camisi’nde namaz sırasında sorun çıkaran şüpheli Ö.S, özel güvenlik görevlileri tarafından camiden çıkarıldı.

Namazın ardından imam odasına giren ve Usta ile konuşmak istediğini belirttikten zanlı, imam ile araya girmeye çalışan cami cemaatinden B.E'yi bıçakla yaraladı.

TIKLAYIN - Fatih Camisi'nde namaz sonrası imama bıçaklı saldırı: İki kişinin hayati tehlikesi var; yoğun bakımda tedavileri sürüyor

TIKLAYIN - Fatih Altaylı'dan Fatih Camii imamına saldırıya tepki: Tehlikeli bir döneme girdiğimizin göstergesi!

TIKLAYIN - AKP'nin İBB Başkan adayı Murat Kurum, bıçaklı saldırıya uğrayan Fatih Camii imamını ziyaret etti: Kötü günde milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz

TIKLAYIN - Fatih Camisi'nde imama yapılan bıçaklı saldırının ilk görüntüleri yayınlandı

TIKLAYIN - Fatih Camii imamını yaralayan saldırgan tutuklandı