Gündem

AKP'nin İBB Başkan adayı Murat Kurum, bıçaklı saldırıya uğrayan Fatih Camii imamını ziyaret etti: Kötü günde milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz

09 Ocak 2024 12:56

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, dün akşam saatlerinde camii içerisinde bıçaklı saldırıya uğrayan Fatih Camii İmamı Galip Usta'yı ziyaret ettikten sonra, "Kötü günde milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi. 

Kurum yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: 

"Tüm İstanbul'a geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Dün akşam saatlerinde İstanbul Fatih camimizde meydana gelen olay sebebiyle üzüntülerimi dile getirmek istiyorum. Az önce Galip hocamı ziyaret ettik. Kendisiyle ilgili hocalarımızdan bilgi aldık. Çok şükür kendisi çok iyi. Hocalarımıza hastanemiz gerekli müdahaleyi yaptılar. Biz de burada kötü günde milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Tekrar tüm İstanbul'umuza tüm ülkemize geçmiş olsun diliyorum" 

"İkisi de sağlığına kavuşacak"

Kurum, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız da hocamızın sağlık durumunu yakından takip ediyor. Kendisi de Galip hocamıza, ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti. Kendisi yakından hocamızın sağlık durumunu takip ediyor. Birazdan diğer yaralıyı da ziyaret edeceğiz Yedikule hastanemizde. Onun da sağlığı çok şükür iyi. Hocalarımız hastalarına gerekli müdahaleyi yapıyor. O da en yakın zamanda sağlığına kavuşacaktır. Hocamız cemaati bekliyor, cemaati de sabırsızlıkla hocamızın camiye dönmesini bekliyor. İkisi de sağlığına kavuşacak" 

"Genel durumu gayet iyi"

Fatih Camii imamı Galip Usta'yı tedavi eden Prof. Dr. Ramazan Özdemir, "Çok geçmiş olsun. Gerekli müdahaleleri dün geceden beri yapıyoruz. Hocamızın şu anda sağlık durumu iyi. Muhtemelen bugün veya yarın odaya alacağız. Herhangi bir hayati tehlikesi yok. Genel durumu gayet iyi" dedi.

TIKLAYIN - Fatih Camisi'nde namaz sonrası imama bıçaklı saldırı: İki kişinin hayati tehlikesi var; yoğun bakımda tedavileri sürüyor