Gündem

Fatih Camisi'nde namaz sonrası imama bıçaklı saldırı: İki kişinin hayati tehlikesi var; yoğun bakımda tedavileri sürüyor

Fatih Camisi İmamı Kurra Hafız Galip Usta ve cami cemaatinden bir kişi, namazdan sonra bir şüpheli tarafından bıçakla yaralandı

08 Ocak 2024 21:08

Fatih Camisi İmamı Kurra Hafız Galip Usta ve cami cemaatinden bir kişi, namazdan sonra bir şüpheli tarafından bıçakla yaralandı. Yaralılar hastaneye sevk edilirken, şüpheli Ö.S. gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırı sonucu yaralanan Usta ve Erdem'in tedavilerinin yoğun bakımda sürdüğünü belirterek "Saldırıyla ilgili soruşturma hassasiyetle sürdürülüyor. Galip hocaya ve Bilal kardeşimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Allah'tan acil şifalar diliyorum" dedi. 

Fatih Camisi’nde namaz sırasında sorun çıkaran şüpheli Ö.S, özel güvenlik görevlileri tarafından camiden çıkarıldı.

Namazın ardından imam odasına giren ve Usta ile konuşmak istediğini belirttikten zanlı, imam ile araya girmeye çalışan cami cemaatinden B.E'yi bıçakla yaraladı.

İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar sağlık görevlilerince hastaneye kaldırıldı.

Şüpheli Ö.S. gözaltına alındı. 

"İki yaralının hayati tehlikesi bulunmaktadır"

İstanbul Valiliği, camide yaşanan bıçaklı saldırıya ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı. İstanbul Valiliği açıklaması şöyle:

“08.01.2024 günü saat 19.15 sıralarında Ö.S. İsimli şahıs, Fatih Camii içerisinde slogan atarak cami içerisinde huzursuzluk çıkarmıştır. Fatih Camii imamı Galip Usta da şahsı uyararak dışarı çıkmasını istemiş. Ö.S. İsimli şahıs bu sırada Galip Usta ve Bilal Erdem’i bıçakla yaralamıştır.

Şahıs, olayın ardından güvenlik görevlilerince yakalanarak gözaltına alınırken, Galip Usta ve Bilal Erdem, olayın ardından kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alınmıştır. İki yaralının hayati tehlikesi bulunmaktadır.”

Adalet Bakanı Tunç: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma çok yönlü devam etmekte

Saldırıyı şiddetle kınadığını belirten Bakan Yılmaz Tunç, konuya dair, "Saldırının ardından şüpheli şahıs gözaltına alınmış olup, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma çok yönlü devam etmektedir. Hepimizi üzen saldırıda yaralanan İmam Hatip Galip Usta ve Bilal Erdem'e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Soruşturma sürüyor 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul Fatih Camisi'nde uğradıkları saldırı sonucu yaralanan Usta ve Erdem'in tedavilerinin yoğun bakımda sürdüğünü belirtti.

Saldırıyı gerçekleştiren Ö.S'nin emniyet güçlerince yakalandığını kaydeden Yerlikaya, "Saldırıyla ilgili soruşturma hassasiyetle sürdürülüyor. Galip hocaya ve Bilal kardeşimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Allah'tan acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel: Benzer olayların bir daha ibadethanelerimizde yaşanmamasını diliyorum

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Fatih Camii İmamı Galip Usta ve Bilal Erdem'e camide yapılan saldırıyı kınıyor, Usta ve Erdem'e acil şifalar diliyorum. Saldırının tüm detaylarıyla açığa çıkarılmasını ve benzer olayların bir daha ibadethanelerimizde yaşanmamasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Özdağ: Siz yine Zafer Partisi’ne saldırın da aranızdaki FETÖ’cülere de dikkat edin

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, saldırıya ilişkin olarak X hesabından şu açıklamayı yaptı: 

"Fatih Camii imamına bir deli tarafından yapılan alçakça saldırıdan sonra medyanın bir kısmının yapmış olduğu komplocu yayınlar ve sosyal medyadaki trollerin yapmış oldukları alçakça yalan kampanyaları huzursuzlukları körüklemekten başka işe yaramıyor. Oturun Istanbul Emniyet Müdürlüğü’nün açıklamasını dinleyin. Ortalıkta çok başka gerçek tehditler varken ortalığı karıştırmayın. Bu arada AK trollere şunu söylemek isterim. Aranızda AK trol gibi davranıp aslında FETÖ için çalışan o kadar çok hesap var ki… Siz yine Zafer Partisi’ne saldırın da aranızdaki FETÖ’cülere de dikkat edin."