Politika

Fatih Altaylı: Mehmet Şimşek oradan tasarruf diye bağırıp dursun; Bakan Uraloğlu kirli sistemi açık etmiş, sistemin b.ku çıkmış!

29 Mayıs 2024 11:30

Gazeteci Fatih Altaylı, Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'nun Rönesans Holding’in jetiyle Almanya’ya gitmesiyle ilgili açıklamasına tepki göstererek, "Anlıyoruz ki, sistemin b.ku çıkmış." dedi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in tasarruf tedbirlerini duyurmasının ardından Rönesans Holding’in özel jetiyle Almanya’ya giden Ulaştırma Bakanı Uraloğlu günler sonra eleştirilere yanıt vererek, “Holdingle bakanlık arasındaki sözleşmede böyle madde var“ dedi.

Konuyla ilgili tepkisini gösteren Altaylı, şu ifadeleri kullandı:

"Pis, kirli, yolsuz bir sistemi açık etmiş sayın Bakan.

Bu AKP’nin yıllardır kurduğu sistem aslında.

Uraloğlu’nun açıklamasından anlıyoruz ki, sistemin boku çıkmış.

Artık bakanların ve misafirlerinin özel jet masrafları da, seyahat masrafları da sözleşmeler aracılığı ile müteahhitlere yıkılıyor.

Böylece görünmez hale getiriliyor ve lüks ile şatafat aynen devam ediyor.

“Biz ödemedik, müteahhit ödedi” diye de savunma yapılıyor.

Zannedersin müteahhit o parayı sözleşmeye eklemiyor, zannedersin o harcamayı misli misli devlete geçirmiyor. Kol gibi fatura millete geri dönmüyor! Yahu sözleşmeye o uçağı koyan adam, o seyahat için 1 milyon harcamış ise, devletle yapılan inşaat sözleşmesi ne ise ona en az 10 milyon ek yapıyor.

Sonuçta ortada bakanlıklar ile müteahhit firmalar arasında son derece etik dışı, ahlak dışı ve yasa dışı bir ilişki var. Mehmet Şimşek de oradan tasarruf diye bağırıp dursun.  "

Yazının tamamını okumak için tıklayın 


TIKLAYIN - Bakan Uraloğlu, Rönesans'ın jetiyle Almanya gezisi hakkında açıklama yaptı: Sormanızı isterdim; niye gittin, nereye gittin, özel işine mi gittin