Politika

Fatih Altaylı'dan "Kızılcahamam dedikoduları": Bakan'ın görevden affını istediği söyleniyor"

05 Haziran 2024 10:45

Gazeteci Fatih Altaylı, AKP'nin yerel seçimleri değerlendirdiği Kızılcahamam kampında konuşulanları  aktardı. Kabine değişikliğinin olmayacağını açıklayan Altaylı, "Değişme olasılığı olan tek Bakan Ticaret Bakanı Ömer Bolat. O da siyasi değil, sıhhi nedenlerle." dedi. 

Altaylı'nın "Kızılcahamam dedikoduları" başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle: 

"AKP’nin Kızılcahamam Kampı, daha çok milletvekillerinin Bakanları suçladığı ve seçim kaybını Bakanların sırtına yüklemeye çalıştığı tartışmalarla geçmiş. Milletvekilleri Cumhurbaşkanı’na bir şey söylemeyi başarabildikleri her anda, Bakanları şikayet etmişler. Toplantılar genelde Bakanlara ayar verme toplantısı şeklinde geçmiş.

– AKP liderliğinin İstanbul’un geri alınamamasından, kale durumundaki bazı illerin kaybedilmesinden daha moral bozucu olarak gördüğü iki ilçenin kaybı çok konuşulmuş ve moral bozucu olmuş. Bu ilçelerden biri Sakarya’nın Sapanca ilçesi, diğeri ise Giresun’un Görele ilçesi. Bu iki ilçenin kayıplarının simgesel ve moral önemi geleceğe ilişkin çok karamsar bir tablo oluşmasına neden olmuş.

– Kızılcahamam’a damga vuran kulislerden biri ise eski Bakan Mustafa Varank’ın Cumhurbaşkanı’nın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’ı yemek için yaptığı çalışmalar olmuş. Varank ayrıca partinin muhaliflere karşı daha sert tutum alması gerektiğini, gerekirse oy kaybına tahammül edilebileceğini ama partinin ana ekseninden uzaklaşılmaması gerektiğini savunup durmuş. Bu arada benim iyi bulduğum yeni Bakan Kacır’la arasının pek iyi olmadığı da gözlerden kaçmamış.

– Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kafasında bir kabine değişikliği falan yok. Bakanlar değişmeyecek, hepsi yerli yerinde kalacak. Değişme olasılığı olan tek Bakan Ticaret Bakanı Ömer Bolat. O da siyasi değil, sıhhi nedenlerle. Ömer Bey’in ailesinde birden fazla kişinin sağlık sorunları yaşadığı ve Ömer Bolat’ın da onlarla ilgilenebilmek için görevden affını istediği söyleniyor."

Yazının tamamını okumak için tıklayın 


Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın görevden istediği şeklinde çıkan haberler İletişim Başkanlığı tarafından yalanlandı. Yapılan açıklamada "Asılsız iddialara itibar etmeyiniz." denildi.

TIKLAYIN - DMM, "Ticaret Bakanı Bolat'ın görevinden affını istediği" iddiasını yalanladı