Gündem

Fatih Altaylı: İBB'de şeffaflık eskisi gibi

“O zaman aslı varken benzerine gerek yoktur”

09 Haziran 2022 10:32

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni Etiler’deki polis okulu arazisinin satışı üzerinden eleştirdi. Arazi nasıl, kaça, hangi uzlaşma ile satıldığı, fiyat tespitinin nasıl olduğunun açıklanması gerektiğini ifade eden Altaylı, “Yoksa gizli, ticari sır, açıklayamayız gibi gerekçelerle bu satışı perdelemek kabul edilebilir bir şey değildir. CHP’nin ya da en azından CHP adayı olarak seçilen Başkan’ın geçmişte eleştirdiği her şeyi yapacak biri olduğunu gösterir. O zaman aslı varken benzerine gerek yoktur” diye yazdı.

 Fatih Altaylı’nın yazısının ilgili bölü şöyle:

“İstanbul’da, Etiler’de meşhur bir polis okulu arazisi vardı. İstanbul’un en değerli arazilerinden biri olarak biliniyordu.  Yıllar önce iktidar bu araziyi satmak için yola çıktı. O sıralar İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Partili olduğu için arazi İBB’ye devredildi ve bu “kupon” arazinin satışı İBB eliyle yapıldı. Alıcı burada dev bir çukur açtı ve inşaata başladı. Ancak davalar, yargı süreci falan derken satış iptal oldu. Orada dev bir çukur kaldı. Yıllar süren davalar falan derken, olmaz denilen oldu İBB el değiştirdi ve CHP’nin aday gösterdiği bir başkan kazandı seçimi. Ve bu arazinin satışını tamamlamak CHP’den seçilen İBB Başkanı’na nasip oldu. Dev kupon arazi, daha önce ihaleyi kazanan şirkete satıldı.

Satışa falan karşı değilim. Yılan hikayesine dönmüş bir meselenin çözülmesi, oradaki çukurun kapanması doğru olabilir. Tam olarak hak yerini buluyor denemez ama İBB kalkıp “Yahu orada o çukur tehlike yaratıyordu. Bu işi doğruya en yakın biçimde ancak böyle çözebildik” dese buna da hak vermeye razı olabilirim. Ama bir şartla. Şeffaf ve hesap verebilir olmak kaydı ile. Arazi nasıl, kaça, hangi uzlaşma ile satıldı, fiyat tespiti nasıl oldu bunların kamuya, İstanbullulara açıklanması şartı ile.

Yoksa gizli, ticari sır, açıklayamayız gibi gerekçelerle bu satışı perdelemek kabul edilebilir bir şey değildir. CHP’nin ya da en azından CHP adayı olarak seçilen Başkan’ın geçmişte eleştirdiği her şeyi yapacak biri olduğunu gösterir. O zaman aslı varken benzerine gerek yoktur. Bizim derdimiz kişilerle ya da partilerle değil yöntemlerledir. Yöntem değişmeyecekse, kişinin ya da partinin adı önemli değildir.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.


TIKLAYIN - İBB, Polis Okulu arazisini Atatürk Havalimanı’nı millet bahçesine çevirecek şirkete mi sattı?

TIKLAYIN - KİPTAŞ Genel Müdürü: İBB'nin Etiler Polis Okulu arazisindeki payı kamu zararına yol açmamak için satıldı