Ekonomi

KİPTAŞ Genel Müdürü: İBB'nin Etiler Polis Okulu arazisindeki payı kamu zararına yol açmamak için satıldı

08 Haziran 2022 11:35

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İBB'nin Etiler Polis Okulu arazisindeki payının kamu zararına yol açmamak için satıldığını belirtti. 

Kurt, Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker'e konuştu. Toker yazısında, "KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt aradı. On yıl önce, arazinin tahsisli olduğu Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ile imzalanan protokolden doğan borçlar, yüklenici firma hak edişleri ve diğer giderlerin büyük mali yükümlülük oluşturduğunu, ek olarak zemin problemi nedenleriyle, İBB payının 'kamu zararına yol açmamak' için satıldığını söyledi." ifadesini kullandı. 

Toker şunları kaydetti:

"İBB; hissesini müteahhit firmayla 8 Kasım 2021'de imzalanan protokolle, 2 milyar 80 milyon TL'ye devretmiş. Genel Müdür Kurt, süreci anlatan kapsamlı yazılı açıklama yapacaklarını belirterek onu beklememi rica etti. Ama açıklama ertesi gün (dün) geldi. (Etiler Polis Okulu Arsası, Rumelihisarı Mah. 2011 Ada 272 parsel (eski 29 ve 271 parseller) olarak geçiyor.) Herhangi bir okur için son derece karmaşık bir bürokrasi/ihale/mevzuat aşamaları içermesine karşın, kamu yararı (ve 17-25 Aralık sürecindeki öyküsü de dikkate alındığında) aşamaların kayda girmesi gerekiyor. (Açılmış bir de dava var.)"