Politika

Fatih Altaylı: Fahrettin Koca'ya yakın bir isim aradı, "O iş bitti, örgüt ile bazı bakanlar arasında büyük sorun var" dedi

29 Haziran 2024 12:50

Gazeteci Fatih Altaylı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa ettiğine yönelik haberlere ilişkin olarak, Bakan'a yakın bir isimle görüştüğünü ve istifasını doğruladığını aktardı. Altaylı, kabineden ayrılacak diğer bakanın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy olabileceğini de yazdı.

Altaylı yazısında şu ifadeleri kullandı: 

"Dün ilk kez telefonumu açmadı, geri dönmedi. Belli ki, bir şeyler ters gidiyordu. Ve bir iki saat sonra, Bakan Koca’ya çok yakın olduğunu bildiğim bir isim aradı. “Fatih Bey o iş bitti” dedi. Bakan Koca kesinlikle görevi bırakmıştı. 

“Kızılcahamam’da milletvekili Tuğba Vural Çolak’ın kendisine saldırısını ve bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanı’nın kendisinden değil, Çokal’dan yana tavır almasını içine sindiremedi. Kendini çok küçük düşürülmüş hissetti. Ardından bu sorun büyüdü. En küçük olumlu bir yaklaşım da görmeyince istifa etti” dedi. “Bunca saattir resmî bir açıklama yok. Baskı sonucu bir vazgeçme, bir geri adım olur mu?” diye sordum.

“Yok Abi, bunun artık dönüşü falan yok. Bu iş bitti. Sayın Bakan artık Bakan değil. Herhalde yenisini bulunca açıklama yaparlar ama Fahrettin Bey artık Bakan değil” dedi.

Kapatmadan önce “Abi, örgüt ile bazı bakanlar arasında büyük sorun var” diye ekledi.

“Partililer, teşkilattan gelenler icracı bakanları istemiyor. Birkaç Bakan örgütün, milletvekillerinin makul olmayan taleplerine kulak asmıyorlar. Doğru bildiklerini yapıyorlar. Bu teşkilatta ve milletvekilleri arasında rahatsızlık yaratıyor ve her ortamda bu bakanlara yükleniyor, Cumhurbaşkanı’na ulaşabildikleri anda bu bakanları kötülemeye başlıyorlar. Şimdi de hedeflerinde Kültür ve Turizm Bakanı var. Turizm sezonunda hedefler tutturulamasın bak o Bakan’a da neler yapacaklar” diyerek kapattı.

Anlayacağınızın örgüt Bakan Koca’yı yedi.

Şimdi sırada Bakan Ersoy var.

Öyle anlaşılıyor."

Yazının tamamını okumak için tıklayın


TIKLAYIN - Cem Küçük'ten kabine değişikliği kulisi: Hangi bakan gidecek?

TIKLAYIN - Fahrettin Koca istifa edip eşyalarını topladı mı, Sağlık Bakanlığı yetkilileri ne diyor?