Politika

Fatih Altaylı'dan Ertuğrul Özkök'ün Formula yazısına: Gurur duymakta sakınca yok ama övüleni utandıracak kadar cahilce pohpohlamanın da alemi yok

"Gönül istiyor ki, Cem Bölükbaşı da birkaç kere ilk 10’a girsin, birkaç puan alsın hatta belki bir iki kez podyuma çıksın ama ne yazık ki, Cem o noktada değil" 

30 Mayıs 2022 10:23

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü yazısında Monaco'da Formula yarışlarını takip eden gazeteci Ertuğrul Özkök'ün Formula 2'de yarışan milli sporcu Cem Bölükbaşı hakkında kaleme aldığı yazısını isim vermeden eleştirdi. 

Bölükbaşı'nın Özkök'ün iddia ettiği gibi "süper yetenek" olmadığını ama Formula 2'de yarışan ilk Türk olduğunu söyleyen Altaylı, takımın diğer sürücüsünün de Enzo Fittipaldi olduğunu hatırlatarak, "Elbette Cem Bölükbaşı’nı övmekte, kendisinden gurur duymakta bir sakınca yok. Hele hele oralara kadar götürülmüşsen ve bunu meslek edinmişsen. Ama sallamanın, uydurmanın, işkembeden atmanın da, övüleni utandıracak kadar cahilce pohpohlamanın de alemi yok. Cem Bölükbaşı vasatın altı bir takımda vasatın üstü bir başarı elde etmiş, öyle diyor yazar. Hayır öyle değil. Tamamen uyduruyor, sallıyor. Aynı takımda, aynı motor ve aynı şasi ve hemen hemen aynı özellikle sahip araçla yarışan takım arkadaşı Enzo Fittipaldi genel klasmanda 7. sırada. Cem Bölükbaşı 21. Sırada. Cem Bölükbaşı’nın 0 puanı var, takım arkadaşı Enzo Fittipaldi’nin 42 puanı var. Gönül istiyor ki, Cem de birkaç kere ilk 10’a girsin, birkaç puan alsın hatta belki bir iki kez podyuma çıksın. Ama ne yazık ki, Cem o noktada değil" düşüncesini dile getirdi. 

"Yazarın en büyük bombası ise Cem Bölükbaşı’nın Monaco’da 11. olmasına övgüler düzerken 'Ve bunu başarırken henüz 24 yaşında'  demesi" diyen Altaylı, şu ifadeleri kullandı:

"Yahu zannedersin geçen sene Formula 1’de Dünya Şampiyonu olan Max Verstappen 65, onun en yakın rakibi Charles Leclerc 58 yaşında. Cem Bölükbaşı da o yaşa gelince F1 şampiyonu olacak. Cehaletten ya da ölçüsüz övgücülükle böyle inanmamızı istiyor. Ya da böyle olduğunu zannediyor.

Yahu kardeşim... Max Verstappen geçen yıl Formula 1 şampiyonu olurken 23 yaşında idi. Cem Bölükbaşı ile bu senenin iki F1 şampiyon adayı, Verstappen ve Leclerc yaşıtlar. Tamam gençlerimizi övmesine övelim de. Cem Bölükbaşı ile gerçekten gurur duyalım. Ama bilmediğimiz konularda abartmayalım. Öveceğim derken genç bir sporcuyu da komik duruma düşürmeyelim. Herkesi de ahmak ve cahil zannetmeyelim."