Medya

Fatih Altaylı'dan Cemile Taşdemir'e: Türbanlı olmak önüne gelene istediğin gibi saldırma ve hakaret etme özgürlüğü mü sağlıyor, ben de pantolonluyum!

24 Haziran 2021 13:09

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, kendisine Sezgin Baran Korkmaz üzerinden göndermede bulunan eski AKP Denizli İl Yönetim Kurulu üyesi Cemile Taşdemir'in başörtülü olduğunu vurgulamasının ardından, "Türbanlı olmak sana önüne gelene istediğin gibi saldırma, istediğin gibi hakaret etme özgürlüğü ve kimsenin sana yanıt verememesi gibi bir hak mı sağlıyor! Ben de pantolonluyum, ceketliyim! Kravat da takıyorum. Böyle giyindiğim için her türlü eleştiriden muaf mı olmalıyım?" dedi. 

Altaylı, kara para aklamakla suçlanan Sezgin Baran Korkmaz hakkında kendisine imâda bulunan Cemile Taşdemir'le olan tartışmasını köşesine taşıdı.

Altaylı, "Dert farklı. Dert, batan toplu iğnem" ifadelerini kullanan Cemile Taşdemir'e yönelik şu ifadeleri kullandı:

"Ben de bana saldıran bu troll hesaba hak ettiği yanıtı verdim haliyle. Tam da beklendiği üzere hemen kıyamet koptu. 'Ama ben türbanlıyım.' Eeeee… Türbanlı isen türbanlısın. Türbanlı olmak sana önüne gelene istediğin gibi saldırma, istediğin gibi hakaret etme özgürlüğü ve kimsenin sana yanıt verememesi gibi bir hak mı sağlıyor! Ben de pantolonluyum, ceketliyim! Kravat da takıyorum. Böyle giyindiğim için her türlü eleştiriden muaf mı olmalıyım? Elbette ki hayır. Ama sen inancının gereği olduğunu düşündüğün bir kıyafeti giymek sana bir ayrıcalık getirsin diye bekliyorsun! Başkalarına istediğini söyleme ama sana hiçbir şey söylenememe ayrıcalığını. Bak kardeş, gerçek misin değil misin, gerçekten kadın mısın yoksa kadın fotoğrafının arkasına saklanan bir erkek troll müsün bilmiyorum, hala emin değilim. Ama bildiğim şudur. Birine haksız bir ithamda bulunursan, hak ettiğin karşılığı alırsın. Eşit biçimde. Köpeksiz köyü bulup değneksiz gezmeye alıştınız. O kadar da değil."

Ne olmuştu?

Eski AKP Denizli İl Yönetim Kurulu üyesi, Altaylı'ya Twitter'dan gazetecilere rüşvet verdiği iddia edilen Sezgin Baran Korkmaz konusunda imâda bulunarak, "Uğur Dündar, Fatih Altaylı, Sevilay Yılman ve daha nicelerinin suskunları asaletlerinden değilmiş onu öğrenmiş olduk" yazmıştı. 

Altaylı da yanıt olarak, "Yaratık, benim bu rezillikle ne alakam var. Şerefsizlik yapma. Utanmaz olma. Ben senin etrafında toplanan alçak hırsızlardan değilim. Adımı kirli ağzınıza almayın" yazmıştı. 

Taşdemir de, Altaylı'nın kendisine hakaret ettiğini savunarak, "Dert farklı. Dert, batan toplu iğnem" demişti.