Medya

Faruk Bildirici: Bu kadarı ayıp; Hürriyet'ten atılmamın üzerinden 4 ay geçti ama hâlâ internet sitesinde 'okur temsilcisi' görünüyorum

04 Temmuz 2019 10:46

Doğan Grubu’ndan Demirören Holding’e geçen Hürriyet gazetesinin son ombudsmanı Faruk Bildirici gazetenin internet sitesinde hâlâ "okur temsilcisi" olarak göründüğünü duyurdu. Bildirici "Bu kadarı ayıp artık" tepkisini göstererek "Hürriyet'ten atılmamın üzerinden 4 ay geçti ama hâlâ internet sitesinde 'okur temsilcisi' görünüyorum" dedi.

Türkiye'nin en saygın gazetecilerinden biri olan Bildirici, 1992’den 2019'un Mart ayına kadar çalıştığı Hürriyet gazetesinde çeşitli görevlerde bulunmuştu. 

TIKLAYIN: Hürriyet'in son ombudsmanı Bildirici: Son üç yazımı yayımlamadılar

Gazetedeki son görevi okur temsilciliği olan Bildirici, atıldığı 3 Mart 2019'dan bu yana hurriyet.com.tr'de "okur temsilcisi" olarak göründüğünü söyledi. 

Tepkisini Twitter'dan gösteren Bildirici şunları kaydetti:

"Bu kadarı ayıp artık! Hürriyet’ten atılmamın üzerinden dört ay geçti ama hâlâ internet sitesinde “OKUR TEMSİLCİSİ” görünüyorum. Defalarca e-posta gönderdim, telefonla aradım, olmadı. Bir de buradan sesleniyorum; Ey Hürriyet adımı sitenizden çıkarın."

"Zaten orada fazla olan sadece benim adım değil, 'YAYIN İLKELERİ'nin kalması da anlamsız. Doğan Grubu zamanında hazırlayıp uygulamaya çalıştığımız ilkeleri de kaldırsanız daha uygun olacak."

"Bu da linki... Şu an itibarıyla yine kontrol ettim, ismim orada duruyor. Oraya bakıp şikâyetlerini hâlâ bana gönderen okurlar olduğunu da belirteyim."