Kültür-Sanat

Eylül ayı kültür sanat etkinlikleri takvimi açıklandı

Eylül ayında gerçekleşecek kültür sanat etkinlikleri açıklandı.

09 Eylül 2022 20:17

Yaz mevsiminin sonbahara geçmesiyle okula, ofislere,  şehre dönüşler başladı. Şehre dönenleri bienal, önemli sanat olayları, açılışlar gibi pek çok etkinlik bekliyor. 

Turkish Airlines Blogun aktardığına göre, 15-30 Eylül 2022 tarihlerindeki etkinlikler şu şekilde sıralanıyor:

Eylül ayı etkinliklerinden biri, Salt’taki Sahnede 90’lar sergisi. Türkiye’de hem iktisadi hem de sosyo-kültürel bakımdan değişimlerin yaşandığı 90’lı yılların kültür-sanat-performans ve eğlence yaşamına ışık tutan bu çalışma, 15 Eylül itibarıyla, 23 Şubat 2023 tarihine kadar Salt Galata’da görülebilir. 

17 Eylül – 20 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek 17. İstanbul Bienali, geçmiş bienallerden farklı olarak sanat mekânlarının dışına taşarak huzurevleri, metro durakları, hastaneler, kitapçılar gibi şehrin farklı noktalarına taşan bienal sergileri İstanbul’un üç kadim semtinde; Kadıköy, Beyoğlu ve Fatih’te gerçekleşecek.

Zorlu PSM bu yıl 10. yaşını, 16 Eylül’de gerçekleşecek yeni sezon açılış konserinde kutlayacak. Fazıl Say, “Hayat Ağacı” süitinin prömiyerini yaparken Say’a, müzisyen Jamal Aliyev de eşlik edecek. 

Contemporary İstanbul, 17. edisyonu ile 19-22 Eylül tarihlerinde Tersane İstanbul’da olacak. Mekânın tarihi mimarisi ve İstanbul manzarası eşliğinde; 66 galeri ve temsil ettiği sanatçıların eserlerinin  Contemporary İstanbul’da sergilenecek.