Kültür-Sanat

“Ey Nazlı Hilal… Korkma, Milletimindir İstiklal!” | Tekfen Filarmoni, İstiklal Marşı’nın hikâyesini Ceyda Düvenci, Mert Fırat ve Yiğit Sertdemir'le anlatacak

Hikâyeleri Ceyda Düvenci, Mert Fırat ve Yiğit Sertdemir canlandıracak

06 Ekim 2023 16:24

T24 Kültür Sanat

Tekfen Filarmoni’nin İstanbul ve Ankara’da vereceği '100. Yıl Konseri'nde, Mehmet Akif Ersoy’un güftesine beste olarak eşlik etmek için 1921’de yarışan 100’den fazla eserin 11’i tekrar hayat bulacak. 

İstiklal Marşı için başlatılan güfte ve beste yarışmasının ilginç hikâyesini, tiyatro yönetmeni ve oyuncusu Yiğit Sertdemir’in rejisiyle, Ceyda Düvenci, Mert Fırat ve Yiğit Sertdemir canlandıracak.

Mehmet Akif Ersoy’un Milli Mücadele Dönemi’nde kaleme aldığı şiirin 12 Mart 1921 tarihinde milli marş güftesi olarak kabulünün ardından, bu sözler üzerine açılan beste yarışmasına katılan eserlerden bazıları, tekrar hayat bulacak.

100’den fazla bestecinin başvurduğu yarışmada değerlendirmeye tabi tutulan 55 besteden 11 tanesinin notasına ulaşılarak oluşturulan seçki, 25 Ekim’de Ankara CSO Ada'da, 28 Ekim’de İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde nerdeyse 100 yıl sonra ilk kez yeniden icra edilecek.

100. Yıl Konseri’nde Şef Aziz Shokhakimov yönetimindeki Tekfen Filarmoni’ye, Şef Masis Aram Gözbek yönetimindeki MAGMA Filarmoni Korosu da eşlik edecek. 

Her iki konserin biletleri, Biletinial.com’da satışta.

TIKLAYIN | İlber Ortaylı: İstiklal Marşı, edebiyat zevki olan, tarih ve felsefe tadı olan, yüzde 10, bilemedin yüzde 15 milletin hoşlanacağı bir şey

TIKLAYIN | Gülşen, Mevzular Açık Mikrofon'da İstiklal Marşı okudu