Politika

Evrensel yazarı: Tehditler ve provokatif saldırılar bu sefer halkı sindiremeyecek

08 Nisan 2023 10:15

Evrensel gazetesi yazarı İhsan Çaralan, "İyi Parti ve CHP İstanbul İl başkanlıklarına gerekse Yeşil Sol Parti seçim bürosuna yapılan saldırıda amaç, halkı sindirmek, muhalefet partilerini kendi bürolarına bile sahip çıkamayan partiler gibi göstererek halk indinde itibarsızlaştırmaktır!" yorumunu yaptı. 

Çaralan, bugün kaleme aldığı yazısında Cumhur İttifakı'nın seçimi "götürme" stratejisinin bu amaç üstünde biçimlendiğini savunarak, şöyle devam etti:

"Ancak gelinen yerde iki şey önemli görünmektedir:

  1. Süreç ilerledikçe Erdoğan ve Cumhur İttifakı cenahının dili daha ötekileştirici ve kışkırtıcı olacaktır. Dolayısıyla bu tür provokatif saldırıların daha da pervasızlaşarak artması sürpriz olmayacaktır.
  2. Daha önemlisi ise halklarımız, 7 Haziran 2015 seçimi sonrasındaki gelişmelerden ders almış olup bu sefer bu tehdit ve saldırıların halk yığınları üstünde aynı sonuçlar doğurmayacağı, bu yüzden de bu taktiğin başarı olmasından çok ters tepmesi artık daha büyük bir olasılıktır.

Ancak muhalif güçleri itibarsızlaştırma taktiğinin kendiliğinden başarısızlığa uğraması da beklenmemeli, tersine tehdit ve saldırılara karşı halk yığınlarının harekete geçirildiği, bir mücadele ile birleştirildiği ölçüde saldırganlar ve arkasındaki güçlerin püskürtülmesi zor olmayacaktır."

Yazının tamamı için tıklayın.