Medya

Evrensel Gazetesi yazarı Ceren Sözeri, Turkuvaz Medya Grubu’nun açtığı tazminat davasında hâkim karşına çıktı

Mahkeme, eksik hususların giderilmesi için bir sonraki duruşmayı 1 Mart erteledi

05 Ekim 2022 11:57

Evrensel Gazetesi yazarı ve akademisyen Ceren Sözeri,  “AKP’ye kim oy kaybettirdi?” başlıklı yazısı nedeniyle Turkuvaz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhat Albayrak tarafından açılan tazminat davasında hâkim karşısına çıktı. 

Sözeri’nin 7 Nisan 2019’da kaleme aldığı “AKP’ye Kim Oy Kaybettirdi?” başlıklı yazısı nedeniyle açılan 200 bin TL’lik tazminat davasının 6'ıncı duruşması bugün, İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya Ceren Sözeri, avukatı Devrim Avcı ve davacı Serhat Albayrak’ın avukatı katıldı.

 Duruşmada Albayrak’ın avukatı söz alarak, dosyadaki eksik hususların giderilmesini istedi. Sözeri’nin avukatı Avcı ise müvekkillerinin sosyal ve ekonomik durumunu yeniden bildirmek üzere süre istedi.

Mahkeme, eksik hususların giderilmesi için bir sonraki duruşmayı 1 Mart erteledi.

Evrensel Gazetesi yazarı ve akademisyen Ceren Sözeri,  7 Nisan 2019’da  "AKP’ye kim oy kaybettirdi" başlıklı yazısında seçim sonuçlarının verilerini 14 saat boyunca güncellemeyen Anadolu Ajansı'nı eleştirmişti. Anadolu Ajansı'nın nasıl kurulduğunu, 2012’de Medya-İş adlı sendikanın örgütlenme sürecini, çalışanlarının zorla bu sendikaya üye yapılması sonrasında nasıl bir propaganda aracına dönüştürüldüğüne dair süreci anlatan Sözeri yazısında şunları kaydetmişti:

“AKP’li olduğu bilinen yorumcuların pek çoğu Ankara ve İstanbul’daki hezimetin faturasını AA’ya daha o gece kesti yanına kampanya dönemi boyunca yalan haber üretmekten, nefret söylemini körüklemekten hiç geri durmayan iktidar medyasını, özellikle de Pelikancı bilinen Sabah-ATV Grubunu da ekledi. Grubun başında bilindiği üzere Erdoğan’ın damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın kardeşi, aynı zamanda SETA Vakfı Başkanı Serhat Albayrak var. Grubun belediyeden ve devletten aldığı çok büyük ihaleler var... Netice itibariyle medyanın yüzde 90’ından fazlasını kontrol etmenin hiçbir yarar sağlamadığının çok açık görülmesinin yanında müptezelliğin zararlarının da kayda geçtiği bir seçimden geçtik ve geçiyoruz. Eldeki vasat kadroyla bu işin sürdürülemeyeceği açık, zaten pek çoğunu krizin de etkisiyle tasfiye hatta kapatılma süreci bekliyor.”