Medya

Evine tebligat gönderilerek işten atılan Banu Tuna'dan Hakan'a: Hürriyet'te iyi kadın gazeteciler de var ama onlar yola erkeklerle devam edecek sanırım

30 Aralık 2019 10:10

Evine tebligat gönderilerek işten çıkarılan Hürriyet gazetesi 22 yıllık editörlerinden ve TGS İstanbul Şube Başkanı Banu Tuna, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’ın yazdığı ’Hürriyet’in Arka Köşesi’ne tepki gösterdi.  Tuna, Hürriyet gazetesinde iyi kadın gazetecilerin olmasına karşın Hakan’ın yazısında erkek muhabirlerin ismini verdiğine dikkati çekti. 

Tuna paylaşımında, “Ahmet Hakan, Hürriyet'in 2020'de haberciliğiyle konuşulacağını yazmış. Ne güzel. Hürriyet'te iyi kadın gazeteciler de var ama onlar yola erkeklerle devam edecek sanırım. Sadece Hande Fırat'ın ismi satır arasında geçiyor, başka kadın yok listede” ifadesini kullandı.

Hakan yazısında, Hürriyet’in haber odaklı olacağının altını çizerek, Nedim Şener, İsmail Saymaz, Toyun Atilla, Musa Kesler, Barbaros Tapan, Fuat Bol, Osman Müftüoğlu ve Hande Fırat’ın isimlerini saydı.

Yazının devamı için tıklayın

Hürriyet'te 45 gazeteci gerekçe gösterilmeden evlerine tebligat gönderilerek işten çıkarılmıştı.