Yaşam

Evinde yangın çıkan anne, çocuklarını böyle kurtardı

Anne Perihan Selki, iki çocuğunu alt komşularının açtığı battaniyeye sarkıtarak kurtardı

03 Ağustos 2019 13:55

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bir apartmanın 5. katındaki evinde yangın çıkan Perihan Selki, iki çocuğunu alt komşularının açtığı battaniyeye sarkıtarak kurtardı. İki çocuğunu kurtaran 29 yaşındaki  Selki'nin kendisi de itfaiye merdiveni yardımıyla binadan çıkartıldı.

Büyük Ağrı Caddesi'nde, 6 katlı bir apartmanın 5'inci katında oturan Selki ailesinin evinde, sabah saatlerinde yangın çıktı. Eşi İstanbul'da inşaatlarda çalışan Perihan Selki, evdeki alevlerin yükselmesi üzerine balkona çıkarak yardım istedi. Genç kadının yardım çığlıklarını duyan komşuları itfaiyeye haber verdi. İtfaiye ekipleri gelinceye kadar alevler evi sararken, Perihan Selki, çocukları 4 yaşındaki Enes ve 5 yaşındaki Hiranur ile balkona çıktı.

Büyük panik yaşanırken, Pınar Selki, çocuklarını, alt katta komşularının açtığı battaniyeye sarkıttı. Çocukların aşağıya düşme ihtimaline karşın vatandaşlar, apartmanın giriş kısmında da aynı yöntemle örtü açarak önlem aldı. Çığlıklar atan çocukların sarkıtılma anı ise çevredeki bir vatandaş tarafından cep telefonunun kamerasıyla kayda alındı.

Bir süre sonra adrese ulaşan itfaiye ekipleri, itfaiye merdiveni yardımıyla anneyi kurtardı. Dumandan etkilenen anne ve çocukları, ambulansla Doğubayazıt Devlet Hastanesine kaldırıldı. Anne ve 2 çocuğunnu sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Evin kullanılmaz hale geldiği yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

(DHA)