Kültür-Sanat

"Everything Everywhere All at Once", 11 dalda adaylıkla Oscar'a damga vurdu

Boyutlar arası atlama macerasını konu alan "Everything Everywhere All at Once", bu seneki Oscar Ödülleri'nde en çok kategoride aday gösterilen film oldu

25 Ocak 2023 08:54

Vergi sorununu halletmeye çalışan bıkkın bir kadını konu alan bilim-kurgu türündeki, "Everything Everywhere All at Once", dünyanın en prestijli törenlerinden 2023 Oscar Ödülleri'nde başta en iyi film kategorisi olmak üzere 11 dalda aday gösterildi.

Hak Tv'nin haberine göre, en iyi film kategorisinde yarışan diğer filmler arasında James Cameron'un, şu anda tüm zamanların en çok hasılat yapan altıncı filmi, "Avatar: The Way of Water"ı da yer alıyor.

Geçen yazın en büyük gişe rekortmenlerinden, "Top Gun: Maverick" ve "Elvis" ile Steven Spielberg'ün büyüme temalı "The Fabelmans" filmi, "The Bansehees of Inisherin", "Tar", "Triangle of Sadness", "Women Talking" ve "All Quiet on the Western Front" da söz konusu seçkide bulunuyor.

Bu senenin Oscar kazananları, 12 Mart'ta komedyen Jimmy Kimmel'ın sunacağı ve Walt Disney CO'nun ABC kanalında canlı olarak yayınlanacak töreninde açıklanacak.