Gündem

Evde bakım maaşları yatan iller hangileri?

Evde bakım maaşları yatan iller listesi merak edildi. Peki, Evde bakım maaşları yatan iller hangileri? İşte evde bakım maaşları sorgulama detayları

15 Ağustos 2022 15:11

Evde bakım maaşları yatan iller listesi merak edilmeye başlandı. Evde hizmet veren sağlık çalışanları, evde bakım maaşları yatan illeri sorgulatmaya devam ediyor. Her ay Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak için evde bakım maaşı ödemesi yapılıyor. Peki, Evde bakım maaşları yatan iller hangileri?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakıma ihtiyacı olan engelliler ve aileleri için bu ay 1 milyar 260 milyon TL evde bakım yardımını hesaplara yatırdıklarını açıklamıştı.

Evde bakım maaşları yatan iller hangileri?

Evde bakım maaşları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ayın 15’i ile 31’i arasında hesaplara yatırılıyor.

Evde bakım maaşı bakiye takibi SMS yolu ile de gerçekleştirilebilir. Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne "BAKIYE" yazıp, 4747'e SMS atarak sorgulamayı gerçekleştirebilirler.

Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini yapabilir.

Evde bakım maaşı ne kadar?

Yaşlılık, evde bakım ve engelli maaşlarına yapılacak zam oranı, asgari ücret zammıyla birlikte belli oldu. Evde bakım maaşı 2706'dan 3340'a yükseldi.

TIKLAYIN | Bakan Yanık'tan 'Evde Bakım Yardımı' açıklaması

TIKLAYIN | İzmir'de işten atılan evde bakım işçileri CHP'li yöneticilerle görüştü