Yaşam

Eskişehir plaj sezonunu açıyor

29 Mayıs 2019 15:47

T24

Dört tarafı denizlerle çevrili Türkiye’nin ‘ortalarında’ kalan İç Anadolu kenti Eskişehir’de plaj sezonu açılıyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Porsuk Nehri kenarına kurulan yapay plajda yürüttüğü hazırlık çalışmalarını tamamladı; plaj 1 Haziran 2019 Cumartesi günü kullanıma açılacak. Yaz sezonu boyunca sabah 10.00 ile akşam 18.00 saatleri arasında hizmet verecek plajın giriş ücreti 18 lira olacak.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından plajın açılışına dair yapılan duyuru şöyle:

“Büyükşehir Belediyesi, kent halkı ile şehir dışından gelen turistlerin büyük beğenisini toplayan ve yaz boyunca büyük ilgi gören yapay plajdaki hazırlık çalışmalarını tamamlayarak halkın kullanımına açmaya hazırlanıyor. Türkiye’de, denizi olmayan ancak yapay plajı ile dünyaya örnek olan Eskişehir’de vatandaşlar sıcak havaların tadını 1 Haziran 2019 itibariyle Kentpark’ta çıkaracak.

Plaj suyunun sağlık kontrollerinin ve plajın genel temizliğinin düzenli olarak yapıldığını belirten Plaj yetkilileri, 1 Haziran 2019 Cumartesi günü açılacak olan tesisin Ramazan Bayramında da vatandaşlara hizmet vereceğini ifade ettiler.”

“Ankara’ya deniz getirmek” uzun yıllardır politikacıların yerine getirmeyeceği kesin olan vaatler arasında yerini almıştı. Denizsizlik konusunda Ankara’yla aynı kaderi paylaşan Eskişehir ise birkaç sene önce bu soruna bir çözüm bulmuş; 31 Mart seçimlerinde 5. kez seçilen Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, İç Anadolu’ya denizi getiren isim olmuştu.

TIKLAYIN - İşte 'İç Anadolu'nun İncisi' Eskişehir'i ziyaret etmek için 5 sebep