Politika

"Eskişehir Günyüzü’nde imam vekil, emniyet müdürü, nüfus müdürü yok, doğum için Polatlı’ya gidiliyor"

Eskişehir’in Günyüzü ilçesinde kamu kurumlarının birçoğu ya vekaleten yönetiliyor ya da hiç hizmet verilmiyor

28 Ekim 2019 02:15

Eskişehir’in Günyüzü ilçesinde kaymakamdan, imama çoğu kamu kurumunda ya vekaletle hizmet verildiğini ya da hiç hizmet verilmediği ortaya çıktı. Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “İktidar partisi her seçimde yüzde 60-70 oy alıyor Günyüzü’nde. Tabii ki hizmet götürmenin koşulu oy olamaz. Ama Günyüzü’nde yaşananlar da iktidarın halka hizmet anlayışından ne katar koptuğunu gözler önüne seriyor. Oy versin vermesin bir ilçenin bu kadar öksüz bırakmak vicdana sığmaz” dedi.

Geçtiğimiz hafta ziyaret ettiği Günyüzü’ne ilişkin izlenimlerini TBMM gündemine taşıyan CHP Eskişehir Milletvekili Çakırözer, “6 bin 127 nüfuslu Günyüzü ilçesinde kaymakamlık dahil çoğu kamu kurumunda ya vekaleten hizmet verilmekte ya da hiç hizmet verilmemekte. İlçe Milli Eğitim Müdürü dışında herkes görevini vekaleten yürütüyor. İlçede aylardır kaymakam yoktu. Kaymakamlık staj yeri gibi kullanılıyordu. Daha dün atama yapıldı. Ama diğer tüm müdürlükler yine vekillerle iş görüyor. Kaymakamın yazı işleri müdürü vekil. Mal müdürü yok, vekil. Tarım müdürü yok, vekâletle yürüyor. Nüfus müdürü yok, vekâletle yürüyor. Emniyet müdürü yok, trafik polisi vekâleten bakıyor. Millî Emlak müdürü yok, haftada bir gün Eskişehir'den bir memur gelip vekâleten işleri yürütüyor. İşlemler haftalarca, aylarca uzuyor. Bu nedenle hem devleti hem de vatandaşı zarara uğratıyor” diye konuştu.

“İmam bile vekil”

İlçenin en büyük köylerinden olan Ayvalı ve Çardaközü köylerinde imam bile olmadığına dikkat çeken Çakırözer, “İlçemizin en büyük köylerinden olan Ayvalı ve Çardaközü'nde imam yok. Atanmış imam yıllardır yurtdışında., kimsenin ilgilendiği yok. Geçen hafta bu köylere vekil imamlar atandı. Bakalım gelip de görevlerini yapacaklar mı?” dedi. Sağlık hizmetindeki eksikleri de vurgulayan Çakırözer, “Hastane var, kadın doğumcu yok. Yurttaşlarımız doğumlar için Polatlı’ya gitmek zorunda kalınıyor” diye konuştu.  

“Hizmeti unuttular”

Çakırözer, “Sanırsınız ki bu ilçe iktidar partisine oy vermemiş tam tersine Cumhurbaşkanlığı seçiminde Günyüzülüler AKP adayı Recep Tayyip Erdoğan’a yüzde 71 oy vermiş, genel seçimde AKP’ye yüzde 63, yerelde de her seçimde AKP adayını başkan seçmiş. Tabii ki hizmet götürmenin koşulu oy olamaz. Ama Günyüzü’nde yaşananlar da iktidarın halka hizmet anlayışından ne katar koptuğunu gözler önüne seriyor. Oy versin vermesin bir ilçenin bu kadar öksüz bırakmak vicdana sığmaz” ifadelerini kullandı.