Politika

Eski vekillerin fezlekeleri savcılıklara gönderildi, CHP'den tepki geldi: O mahkemelere gideceğiz, onları pişman edeceğiz

07 Temmuz 2023 07:27

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da aralarında olduğu eski milletvekillerine ait fezlekeler, savcılıklara gönderildi. CHP’li Zeynel Emre, iktidarın, dosyaları “yaklaşan yerel seçimlerden önce kullanmak istediğini” vurguladı.

TBMM Başkanlığı’nın, 14 Mayıs seçimlerinin ardından iade ettiği eski milletvekillerine ait bin fezlekeden 400’ü, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na geldi. Fezlekelerin sahipleri arasında Kılıçdaroğlu da bulunuyor.

"Ağırlıklı olarak Erdoğan'ın ettiği hakaretlere verilen yanıtlar"

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'a konuşan CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre, fezlekelere tepki gösterdi. Yaklaşan yerel seçimler öncesi fezlekelerin iktidar tarafından “kullanılmak isteneceğini” vurgulayan Emre, şöyle dedi:

“Fezleke sayısı çok yüksek. İçeriğinde ne var diye baktığımızda, ağırlıklı olarak Erdoğan’ın ettiği hakaretlere verilen yanıtların olduğunu görüyoruz. Çoğu öyle. Üst üste koyduğunuzda da onlarca yıl yapıyor.” 

"O mahkemelere gideceğiz, onları pişman edeceğiz"

Türkiye’de kriminal olanların hep muhalefet olduğunu söyleyen Emre, “AKP-MHP’lilere uygulanan hukukla CHP’liye uygulanan hukukun aynı olduğunu kim söyleyebilir? O mahkemelere gideceğiz, onları pişman edeceğiz. Konuşacaklarımızla, savunmalarımızla, onları iddia edenleri pişman edeceğiz” ifadelerini kullandı.