Gündem

Eski MHP’li Yaşar Okuyan'dan Bahçeli'ye: 12 Eylül 1980 öncesinde de görevli idi bugün de görevli

"Arabasında yakalanan silahlarla karakola ifadeye bile çağrılmadı"

22 Nisan 2019 15:33

Siyasete MHP'de başlayan ve ANAP'ın kurucuları arasında yer alan siyasetçi Yaşar Okuyan, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun linç girişimine uğramasının ardından yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Okuyan, Bahçeli için "12 Eylül 1980 öncesinde de görevli idi, bugün de görevli" dedi. 

Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun uğradığı linç girişiminin ardından yaptığı açıklamada kamuoyunun tepkisini çeken açıklamalarda bulunmuştu. MHP lideri, “Bir siyasi partinin lideri nereye nasıl gideceğine kendisi araştırmalı, danışmanlarına sormalı, parti yöneticileriyle görüş alışverişinde bulunulmalı. Ve ondan sonra da eğer gitmeyi çok uygun bir zemin olarak görüyorsa her türlü ihtimalin de tedbirini alarak gitmesi lazımdı” demişti.

TIKLAYIN: Yaşar Okuyan: Rahmetli Türkeş, bana "Devlet Bahçeli nereden çıktı, MİT'le alakalı, bunu uzaklaştırın" demişti

Ülkücü kökenli eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan'dan Bahçeli'nin bu ifadelerine tepki geldi. Twitter üzerinden geçmişte yaşandığı öne sürülen bir olayı hatırlatan Okuyan şunları kaydetti:

"12 Eylül 1980 öncesinde de görevli idi, bugün de görev devam ediyor... Arabasında yakalanan silahlar ve mermiler ile karakola bile ifadeye çağrılmayışının sebebini açıkla..."

 

","articleSection":"Gündem","publisher":{"@type":"Organization","name":"T24","logo":{"@type":"ImageObject","url":"https://t24.com.tr/logo.png"},"sameAs":["https://www.facebook.com/T24comtr","https://www.instagram.com/t24comtr","https://twitter.com/t24comtr"],"url":"https://t24.com.tr","contactPoint":[{"@type":"ContactPoint","contactType":"customer service","email":"[email protected]","areaServed":"TR","url":"https://t24.com.tr"}]},"datePublished":"2019-04-22T15:33:00+03:00","genre":"News","mainEntityOfPage":"https://t24.com.tr/haber/eski-mhp-li-yasar-okuyan-dan-bahceli-ye-12-eylul-1980-oncesinde-de-gorevli-idi-bugun-de-gorevli,817876","author":{"@type":"Organization","name":"T24","logo":{"@type":"ImageObject","url":"https://t24.com.tr/logo.png"},"sameAs":["https://www.facebook.com/T24comtr","https://www.instagram.com/t24comtr","https://twitter.com/t24comtr"],"url":"https://t24.com.tr","contactPoint":[{"@type":"ContactPoint","contactType":"customer service","email":"[email protected]","areaServed":"TR","url":"https://t24.com.tr"}]},"url":"https://t24.com.tr/haber/eski-mhp-li-yasar-okuyan-dan-bahceli-ye-12-eylul-1980-oncesinde-de-gorevli-idi-bugun-de-gorevli,817876"}]