Gündem

Eşinden Musa Kart’a: En sert havada bile buğulu cama güneş çizen sevgilim...

Dünyaca ünlü karikatürist Kart, Cumhuriyet davasında aldığı cezanın infazı için cezaevinde

28 Nisan 2019 10:40

T24

Cumhuriyet gazetesi davasında 3 yıl 9 ay hapis cezasına mahkûm edilen ve mahkûmiyet kararının onanmasının ardından perşembe günü cezaevine giren karikatürist Musa Kart’ın eşi Sevinç Kart, sosyal medyada paylaştığı mesajda eşiyle gurur duyduğunu söyledi.

Musa Kart cezaevine girmeden dakikalar önce birlikte çekildikleri bir fotoğrafı Twitter hesabından paylaşan Sevinç Kart, “En sert havada bile buğulu cama güneş çizen sevgilim... Bu ülkeye olan inancını hiç kaybetmedin. Seninle gurur duyuyorum” dedi.

Cumhuriyet gazetesi davasında 5 yılın altında hapis cezasına mahkûm edilen ve mahkûmiyet kararı onanan eski yazar ve yöneticiler perşembe günü yeniden cezaevine girdi. Eski Cumhuriyet çalışanları Güray Öz, Önder Çelik, Musa Kart, Hakan Kara, Mustafa Kemal Güngör ve Emre İper Kocaeli Adalet Sarayı'nda cezaevi giriş işlemlerini yaptırdı. İpek 7 ay 14 gün, Öz, Çelik, Kart, Kara ve Güngör 1 yıl 23 gün cezaevinde kalacak.

TIKLAYIN - Eski Cumhuriyet çalışanları yeniden cezaevine girdi

Cumhuriyet davasında yargılanan ve 5 yılın üzerinde hapis cezasına çarptırılan diğer yönetici, yazar ve gazeteciler Akın Atalay, Aydın Engin, Murat Sabuncu, Ahmet Şık, Hikmet Çetinkaya ve Orhan Erinç’in temyiz dosyası incelemesi Yargıtay’da devam ediyor.