Politika

Erdoğan yeni Adalet Bakan Yardımcısı atadı, Külliye'den Yusuf Karaloğlu Danıştay üyesi oldu

Son oalrak, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Doç. Dr. Metin Kıratlı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından AYM üyeliğine atanmıştı 

04 Ekim 2024 01:13

T24 Haber Merkezi

Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı görevine Mehmet Yılmaz getirildi. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Güvenlik İşleri Genel Müdürü Yusuf Karaloğlu ise Danıştay üyeliğine seçildi. Bir dönem Erzincan İliç ve Refahiye'de kaymakamlık da yapan Karaloğlu, Cumhurbaşkanlığı Strateji Strateji Başkanı olduktan sonra 2018 yılında Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğüne getirilmişti. Erdoğan gibi aslen Rizeli olan Karaloğlu, işletme mezunu. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararname Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, kamuda üst düzey atamalar yapıldı. 

Erdoğan, AYM üyesini Külliye'den seçti: Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı AYM'ye atandı

Kararla Mehmet Yılmaz, Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı görevine getirildi.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Güvenlik İşleri Genel Müdürü Yusuf Karaloğlu, Danıştay üyeliğine seçildi.

Karaloğlu'ndan boşalan Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğüne ise Hasan Yıldırım atandı.

Yusuf Karaloğlu kimdir?

1979 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Yusuf Karaloğlu aslen Rizeli. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 1996 yılında Şişli Lisesi'ni bitirdikten sonra Uludağ Üniversitesi İşletme bölümünden 2001 yılında mezun oldu. 2004 yılında İçişleri Bakanlığı'nda 91. dönem Trabzon Kaymakam Adayı olarak göreve başladı.

2005 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından İngiltere'ye gönderildi. 2007 yılında kaymakamlık stajını dönem birinciliği ile bitirip asaleten Kaymakamlığa atandı.

2007-2009 Sivas İmranlı Kaymakamlığı 2009-2011 Erzincan İliç Kaymakamlığı yaptı.

29 Ağustos 2011 tarihinde 2011/646 kararname ile Erzincan Refahiye Kaymakamlığı'na atandı. 

Cumhurbaşkanlığı Strateji Strateji Başkanı olarak görev yaparken, 10 Ağustos 2018 tarihinde Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğüne atandı. 4 Ekim 2024 tarihli kararnameyle, Danıştay üyeliğine seçildi.

 

'Gecenin Kıyısı'nda taraf tutmanın anlamsızlığı üzerine bir hikâye