Politika

Erdoğan: 28 Şubatvari müsamerelerin gerisindeki güçleri biliyoruz, bunların gayesi Türkiye Yüzyılı vizyonumuzdan uzaklaştırmak

10 Ocak 2024 19:15

T24 Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ocak İdareciler Günü dolayısıyla  Valiler Buluşması'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Türkiye ne zaman kritik bir yol ayrımına gelse hemen kirli senaryolar, alçakça oyunlar devreye sokuluyor. Bu senaryolarda figüranlık yapmaya hevesli kesimler de hiç eksik olmuyor. Son günlerde sık sık karşımıza çıkmaya başlayan 25 Şubatvari müsamerelerin gerisindeki güçleri de niyeti de hevesi de gayet iyi biliyoruz. Artık kimsenin itibar etmeyeceğine inandığımız bu bayat oyunların gayesi bizi asıl hedeflerimizden, Türkiye Yüzyılı vizyonumuzdan uzaklaştırmaktır" dedi. Konuşmasında 31 Mart seçimleriyle ilgili de mesajlar veren Erdoğan, valilerden seçim döneminde üstün gayret beklediğini vurguladı.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden düzenlenen Valiler Buluşması'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Valiler, şehirlerinde paşalık eylemekle değil, yetim halka babalık etmekle şehrin her bir meselesine sahip çıkıp çözümüne öncülük yapmakla mükelleftir. Bu bakımdan şehrin yöneticisinin günün 24 saati, yılın 365 günü kapısı da telefonu da gözü de feraseti de hep açık olacaktır. 

Medeniyet ve hakimiyet konusunda kaybettiğimiz her şeye, geçmişte bizi başkalarından üstün kılan hasletlerimizi canlandırarak yeniden kavuşabiliriz.

"13 yıl önce birileri 2023 hedeflerimize kendi akıllarınca dudak bükmüştü"

Hatırlarsanız bundan 13 yıl önce milletimizin karşısına 2023 hedefleriyle çıkmıştık. Birileri bu programımızı duyunca kendi akıllarınca bize dudak bükmüştü. Hamdolsun geceli gündüzlü bir çalışma ile nice badireleri atlatarak hedeflerimizi adım adım hayata geçirdik.

Erdoğan, geçen yıl aynı zamanda Cumhuriyet'in ilk asrını geride bırakıp 2’nci asrına girildiğini belirterek, "Mayıs ayında yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri vesilesiyle milletimizin önüne yeni bir vizyon daha koyduk. Adına ‘Türkiye Yüzyılı’ dediğimiz bu vizyon bir siyasi parti programı değil, ülkenin topyekün kalkınması, büyümesi, güçlenmesi hedefinin adıdır. Bir başka ifadeyle Türkiye Yüzyılı milletin ve devletin ortak hayalidir, ortak programıdır, ortak projesidir. Hiç şüphesiz Türkiye Yüzyılı'nın şehirlerimizdeki birinci muhatabı siz valilerimiz, kaymakamlarımızsınız.

Ülkemize geçtiğimiz 21 yılda kazandırdığımız kalkınma ve demokrasi atılımları ile eser ve hizmetler Türkiye Yüzyılı'nın temelidir. Asırlık ihmallerin telafisi ile inşa edilen bu güçlü temel üzerinde yükselteceğimiz Türkiye Yüzyılı'nı bizden sonraki nesillere bırakacağımız en büyük miras olarak görüyoruz. Valiler buluşmamızın Türkiye Yüzyılı odaklı oluşturulmasından memnuniyet duyuyorum. 

"Türkiye ne zaman kritik bir yol ayrımına gelse hemen kirli senaryolar, alçakça oyunlar devreye sokuluyor"

Herhangi bir esere ve hizmete imza atmamış olanların rahatlığı hiçbirimizi yanıltmasın. İşimiz gerçekten zor. Sizler de takip ediyorsunuz. Türkiye ne zaman kritik bir yol ayrımına gelse hemen kirli senaryolar, alçakça oyunlar devreye sokuluyor. Bu senaryolarda figüranlık yapmaya hevesli kesimler de hiç eksik olmuyor.

Son günlerde sık sık karşımıza çıkmaya başlayan 25 Şubatvari müsamerelerin gerisindeki güçleri de niyeti de hevesi de gayet iyi biliyoruz. Artık kimsenin itibar etmeyeceğine inandığımız bu bayat oyunların gayesi bizi asıl hedeflerimizden, Türkiye Yüzyılı vizyonumuzdan uzaklaştırmaktı. Bugüne kadar başaramadılar. İnşallah yine başaramayacaklar.

"Kış kışlığını; gavur gavurluğunu elbette yapacaktır"

Milli birlik ve bütünlüğümüzün düşmanı sosyal fay hatlarını bu defa yabancı ve İslam düşmanlığı üzerinden harekete geçirmeye çalışıyorlar. Küresel ve bölgesel krizlerin ürünü ekonomik dalgalanmalar ile insanları hükümetlerinin ötesinde, devletlerine düşman etmenin aracı haline getirmeye çalışıyorlar. Sosyal medya gibi kontrolü küresel güçlerin elinde olan mecralarda dolaşıma sokulan yarısı yalan yarısı yanlış haberlerle ülkeyi karıştırmaya çalışıyorlar. Gençlerimiz başta olmak üzere kimi vatandaşlarımızın zihin ve gönül dünyalarını bulandırarak senaryolarını hayata geçirebilecekleri bir zemin oluşturmaya çalışıyorlar.

İsrail'in vahşetini, Batı dünyasının vahşete verdiği desteği yüceltenlere, insanı insan yapan değerleri çiğneyip geçenlere rastlayabiliyoruz. Eskilerin deyimiyle kış kışlığını; gavur gavurluğunu elbette yapacaktır. Bize düşen görev milletimizi bu hakkaniyet, adalet, ahlak ve insanlık dışı İslam ve Müslüman dışı Türk ve Türkiye düşmanı tuzaklara karşı uyanık tutmaktır. 

Türkiye, sadece Türkiye sınırlarından ibaret bir ülke değildir.

"Sizlerden seçim sürecinde üstün gayret bekliyorum"

Türkiye 31 Mart'ta yeni bir seçime hazırlanıyor. Bu seçimleri de suhuletle tam bir demokratik olgunluk içerisinde neticelendireceğimize inanıyorum.

Sizler devletin ve onun başı konumundaki Cumhurbaşkanının illerimizdeki en üst düzey temsilcisi durumundasınız. Bu sıfatla sizlerden ülkenin ve milletin geleceğini ilgilendiren her husus gibi önümüzdeki seçim sürecinde de üstün gayret bekliyorum. Milli iradenin ülke yönetimine yansımasının vasıtası olan seçimlerin sağlıklı bir şekilde huzur ve güven içinde yapılması şarttır. 

"Her seçim dönemi gibi milletten alamadıkları oyun acısını kargaşa çıkararak gizlemek isteyenler olabilir"

Her seçim dönemi gibi 31 Mart'ta da milletten alamadıkları oyun acısını kargaşa çıkararak gizlemek isteyenler olabilecektir. Seçim sürecinde diğer vakitlere göre biraz daha sertleşen rekabeti ülkeyi karıştırmak için kullanmak isteyenler de olacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi 31 Mart'ta da sandığa gölge düşürülmemesini neticelendireceğimize inanıyorum. Şimdiden emekleriniz ve çabalarınız için teşekkür ediyorum."