Gündem

Cumhurbaşkanlığı: Erdoğan, Endonezya ziyareti dönüşünde Pençe Kılıç Hava Harekâtı’nın başlatılması talimatını verdi

20 Kasım 2022 11:31

Cumhurbaşkanlığı ve  Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Erdoğan Dijital Medya" isimli sosyal medya hesabından bugün başlatılan Pençe Kılıç Harekâtı'na ilişkin paylaşım yapıldı. Paylaşımda Erdoğan'ın harekât talimatını Endonezya dönüşünde verdiği belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı'nın hesabından yapılan paylaşımda, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya ziyareti dönüşünde Pençe Kılıç Hava Harekâtı’nın başlatılması talimatını verdi." ifadesi kullanıldı.

"Erdoğan Dijital Medya" hesabından yapılan paylaşımda, Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya dönüşünde Pençe Kılıç Harekâtı'nın başlatılması talimatını verdi." denildi. 

Ne olmuştu?

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), İstiklal Caddesi'nde altı kişinin öldürüldüğü bombalı terör saldırısından 6 gün sonra Suriye ve Irak'ın kuzeyinde çeşitli hedeflere hava harekatı gerçekleştirdi. 

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 'Pençe Kılıç' isimli hava harekatında Suriye ve Irak'ın kuzeyinde Türkiye'ye yönelik terör saldırılarında üs olarak kullanılan bölgelerin vurulduğunu bildirdi. 

Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabından pazar sabah 01.12'de yapılan paylaşımda, "Hesap zamanı. Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor!" yazıldı ve havalanmakta olan bir F-16 savaş uçağının fotoğrafı paylaşıldı.

Türkiye'nin terör örgütü olarak nitelendirdiği YPG'ye bağlı SDG'nin 'basın sözcüsü', Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda TSK'nın Kobani'yi vurduğunu ifade etti. 

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) da savaş uçaklarının Kobani kırsalındaki mevzilerin vurulduğunu belirtti.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi merkezine 15 kilometre uzaklıkta yer alan Kobani, Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın hemen çıkışında yer alıyor.

Yerel kaynaklar ve bölgedeki gazeteciler, bombardımanın Kobani'den Derik'e kadarki sınır hattı boyunca gerçekleştirildiğini öne sürdü. HaberTürk kanalı, hava harekatının Suriye'den Irak'ın Kuzeyi'ne Türkiye'nin sınır hattının ciddi bir bölümünü kaplayan alanda gerçekleştirdiğini aktardı.

TIKLAYIN | MSB 'Hesap zamanı' diye duyurdu, TSK Taksim'deki saldırıdan 6 gün sonra Suriye ve Kuzey Irak'taki hedefleri havadan vurdu

TIKLAYIN | Bakan Akar’dan Pençe-Kılıç Hava Harekâtı açıklaması: Terör örgütünün sözde karargâhları da tam isabetle vuruldu, tahrip edildi