Medya

Erdoğan'ın avukatından Türkiye'nin en eski ulusal gazetesi olan Cumhuriyet'e: Sözde gazete!

01 Temmuz 2019 10:56

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel, adını 1924 yılında Atatürk'ün koyduğu Türkiye'nin en eski ulusal gazetesi olan Cumhuriyet için "Sözde gazete" ifadesini kullandı. Özel bu ifadeye Cumhuriyet'te bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan adına yayınlattığı tekzip metninde yer verdi. 

Gazetenin bugünkü (1 Temmuz 2019) üçüncü sayfasında yayınlatılan tekzip metni, gazeteye 9 Mayıs 2019 tarihinde Barış Terkoğlu'nun yazdığı "Erdoğan’ın ‘Saddamlaştırılması’nın başlangıcı" başlıklı köşe yazısı için kaleme alındı. 

Terkoğlu yazısında YSK'nın İstanbul seçimini iptal eden 6 Mayıs kararını irdelemiş, "6 Mayıs’ı belki de 'Erdoğan’ın Saddamlaştırılmasının başlangıcı' olarak hatırlayacağız" demişti.

Tekzip metninin bir bölümünde şu ifadeler yer aldı: 

"Müvekkilimin (Cumhurbaşkanı Erdoğan) sandıktan çıkan sonucu kabullenmeme, hakkı olmayan seçimi kazanmış görünme gibi bir derdi olamaz. Müvekkilim 'yapılanların hesabını milli irade hırsızlarından sormazsak milletimiz bizden hesap sorar' düsturundan hareketle sadece gasp edilen hakların ve yapılan açık usulsüzlük ve yolsuzluklardan kaynaklanan maddi hataların düzeltilmesini sağlamaya çalışmaktadır."

(...)

"Gazetecilik meslek ilkelerini çiğneyerek yayın yapan bu sözde gazete her ne kadar tarafımızca muhatap alınmak istenmese de kamuoyunun yalanlarla meşgul olmaması ve gerçeklerin kayda geçmesi, hukuka aykırı davranışların yargı önünde cezalandırılması adına bu tekzip metni hazırlanmıştır." 

"Müvekkilim Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu karanlık odaklara karşı mücadelesini tüm kararlılığıyla sürdürecek, asılsız, çarpıtılmış ve yasalara aykırı haber yapmayı kendine düstur edinmiş olan Cumhuriyet Gazetesi ve yazarlarından bu hukuk dışı eyleminin hesabı yargı önünde hızlı ve etkin bir şekilde sorulacaktır."

T.C. Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan Vekili Av. Ahmet Özel