Bilim / Teknoloji

Erdoğan davet etmişti; Selçuk Bayraktar'dan Elon Musk sorusuna yanıt: Teknofest onun için de bir ilk olacak

28 Eylül 2023 02:30

Selçuk Bayraktar, Erdoğan'ın davet ettiği Elon Musk'ın Teknofest deneyimini yaşamasını istediğini söyledi.

İstanbul ve Ankara'dan sonra Teknofest'in son etabı İzmir'de yapılıyor. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'a, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Newk York ziyaretinde görüştüğü Elon Musk'ı Teknofest'e davet etmesi hatırlatıldı.

TIKLAYIN - Elon Musk'ı Teknofest'e davet eden Erdoğan, Tesla'nın 7'nci fabrikasını Türkiye'de kurmasını istedi

Bayraktar, Erdoğan'ın davet ettiği SpaceX ve Tesla Motors şirketlerinin kurucusu Elon Musk'la ilgili "İkiniz yan yana gelmek ister misiniz?" şeklindeki soruyu şöyle yanıtladı:

"Teknofest dünyanın en büyük teknoloji etkinliği, teknoloji festivali. Özellikle teknoloji yarışmalarını barındırması ve içinde ruhuyla birlikte büyük bir dönüşüm rüzgarı olması Teknofest'in öğrenilmiş çaresizliğe ve geleceğe, geleceğin teknoloji trendlerine atılan bir adım olması çok önemli. Teknofest, dünyada eşi benzeri olmayan bir etkinlik. Ticari maksatlarla yapılmayan, tümüyle sosyal ve aslında sessiz bir devrim. Bu anlamda kendisini de bekleriz. Buradaki bu ruhu da yaşaması onun için de bir ilk olacak."

MURAT SABUNCU YAZDI - "Selçuk Bayraktar idolü" ve Teknofest: Siyasette yeni militer-milliyetçi inşa süreci, ekonomide inşaattan savunmaya geçiş

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Eylül'deki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ve 20 Eylül'deki 13. Türkiye Yatırım Konferansı'na katılmak üzere ABD'ye gitti.

Erdoğan'ın, bu hafta sonu başlayacak ABD ziyareti kapsamında, Tesla ile SpaceX'in kurucusu ve X'in sahibi Elon Musk ile görüşeceği belirtilmişti. Musk, Erdoğan ile görüşmek için ABD’deki Türkevi'ne geldi.

İletim Başkanlığı'nın açıklamasına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musk’a Türkiye’nin teknoloji alanındaki atılımlarından, Dijital Türkiye Vizyonu ve Ulusal Yapay Zekâ Stratejisi’nden bahsetti.

TIKLAYIN - Elon Musk’ın uydu interneti Starlink, Türkiye’ye mi geliyor?

TIKLAYIN - Erdoğan'dan Elon Musk'ın oğluna: Topla arası iyi mi, pişşt, X, X

TOGG’un Türkiye’de yollara çıkmasıyla birlikte Tesla’nın da Türkiye pazarına girdiğini hatırlatan Erdoğan, Tesla’nın yedinci fabrikasını Türkiye’de kurması için çağrı yaptı.

Erdoğan, Türkiye’nin uzay programı kapsamında atılan ve atılacak adımlarda SpaceX ile iş birliği imkanlarının doğabileceğini ifade ederek, Musk’ı İzmir’de düzenlenecek Teknofest’e davet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Türkiye'nin yüksek teknolojide en önemli üretici ülkelerden olduğunu belirterek, İHA'larda elde edilen başarıyı buna örnek gösterdi.

Elon Musk da bunun üzerine, geleceğin savaşlarının gelişmiş SİHA'lar arasında gerçekleşeceğine inandığını, Bayraktar İHA'lara dünyadaki ilginin farkında olduklarını belirtti.

TIKLAYIN - Siyasi liderler neden Elon Musk'la görüşüyor?

TIKLAYIN - Elon Musk'ı Teknofest'e davet eden Erdoğan, Tesla'nın 7'nci fabrikasını Türkiye'de kurmasını istedi

Musk ve Erdoğan arasındaki görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü. Musk, görüşmenin ardından Türkevi'nden ayrıldı.