Dünya

Elon Musk’ın uydu interneti Starlink, Türkiye’ye mi geliyor?

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, yaptığı açıklamada SpaceX yetkilileri ile görüştüklerini bildirdi

21 Eylül 2023 10:16

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Elon Musk’ın uydu interneti Starlink’in Türkiye’de de faaliyete geçmesi için kendilerine talepte bulunulduğunu ve SpaceX yetkilileri ile verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini aktardı.

SpaceX’in Starlink internet hizmeti birçok ülkede faaliyet gösteriyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile SpaceX yetkililerinin gerçekleştirdiği toplantı, aynı zamanda Musk ve AKP Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan görüşmesinden sonra gerçekleşmesi dikkatleri çekti.

Bakan Sayan'ın açıklaması şu şekilde:

Alçak yörünge uydu hizmeti sunan Starlink, ülkemizde de faaliyette bulunmak istediklerine dair taleplerini iletmişlerdi.

Bu taleplerine istinaden, bugün Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumumuzda SpaceX yetkilileri ile verimli bir toplantı gerçekleştirdik.

Toplantı neticesinde; 25 Eylül 2023 Pazartesi günü uydu hizmetleriyle ilgili paydaşlarımız başta olmak üzere tüm haberleşme sektörümüz ve kamuoyu görüşlerini alacağız.