Gündem

Erdoğan'dan Yunanistan'a: Sabrın da bir sonu vardır, gereğini yaparız

06 Eylül 2022 16:21

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan'a yönelik, "Gayri meşru tehditler devam ederse, sabrın da bir sonu vardır. İşte o sabrın sonu geldiği anda, sabrın sonu selamettir diyoruz. Ve biz de o selameti gördüğümüz anda gereğini yaparız." ifadesini kullandı.

Erdoğan, ziyarette bulunduğu Bosna-Hersek'te Üçlü Konsey Üyeleri basın toplantısında konuştu. Ege'de Yunan S-300'lerin Türk savaş uçaklarını tacizi sonrasında gösterdiği sert tepkiyi sürdüren Erdoğan konuşmasında Yunanistan'a karşı şöyle konuştu:

"Benim bu anlattıklarım bir rüya değil. Eğer bir gece ansızın gelebiliriz diyorsak, vakti saati geldiğinde bir gece ansızın gelebiliriz. Adalarda ellerinde bulunan üslerde bize karşı bu tür gayri meşru tehditler devam ederse, sabrın da bir sonu vardır. İşte o sabrın sonu geldiği anda, sabrın sonu selamettir diyoruz. Ve biz de o selameti gördüğümüz anda gereğini yaparız. Bunu da Yunanistan'ın bildiğine inanıyorum. O vakit saat gelirse gereği yapılır. Bizim uçaklarımıza radar kilitlemesi adımlarını atmak hayra alamet değil."

TIKLAYIN - Erdoğan'dan Yunanistan açıklaması: Kendilerine çeki düzen verme yoluna girmiş vaziyetteler

TIKLAYIN - Erdoğan'dan Yunanistan'a: Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz, vakti saati geldiğinde gereğini yaparız; bir gece ansızın gelebiliriz

TIKLAYIN- Millî Savunma Bakanlığı, Yunan uçaklarının S-300'le radar kilidi atışının kayıtlarını NATO'ya gönderecek

TIKLAYIN - Türkiye-Yunanistan S-300 krizi neden çıktı, suçlamalar ve stratejiler neler?