Politika

Erdoğan'dan Yunanistan'a: Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz, vakti saati geldiğinde gereğini yaparız; bir gece ansızın gelebiliriz

"Daha fazla ileri gidersen bedeli ağır olur!"

03 Eylül 2022 15:12

T24 Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Yunanistan'ın Ege ve Doğu Akdeniz'de görev uçuşu gerçekleştiren Türk jetlerine S-300 ile 'radar kilidi' atmasına ilişkin olarak, "Ey Yunan, tarihe bak, tarihe dön, çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur ağır! Yunanistan'a tek cümlemiz var: İzmir'i unutma! Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz, vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya, bir gece ansızın gelebiliriz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun Çarşamba Havalimanı'nda TEKNOFEST 2022'ye katıldı. Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, Yunanistan'a sert tepki gösterdi. 

Erdoğan, "Ey Yunan, tarihe bak, tarihe dön, çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur ağır! Yunanistan'a tek cümlemiz var: İzmir'i unutma!" ifadesini kullandı. 

TIKLAYIN - Türkiye-Yunanistan S-300 krizi neden çıktı, suçlamalar ve stratejiler neler?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:  

"Türk dünyasının birikimini, ülkemizde toplayan bir cazibe merkezi haline gelmeliyiz. Gençler, bir fikrim var diyen gençlerin, bunu gerçekleştirmek için yurt dışına gitmeyi düşündüğü değil, diğer ülkelerdeki gençlerin ülkemize akın ettiği bir teknoloji iklimi inşa etmeliyiz."

"Öncelikle ülkemizde huzuru, istikrarı, barışı, kalkınmayı, demokrasiyi güçlü tutmalıyız. Bölgemiz başta olmak üzere dünyada haksızlık, adaletsizlik yanında; çatışmaların, sefaletin hakim olduğu pek çok yer var. Coğrafyamızın her yerinde bu can yakıcı hadiselerin yaşandığı pek çok yeri sayabiliriz. Türkiye, tarihinden, birliğinden, beraberliğinden, kardeşliğinden aldığı güçle, bu ateş çemberinden kendini bir istikrar ve huzur sembolü olarak ayrıştırmaktadır."

"Biz siyasi, ekonomik, teknolojik, diplomatik, askeri, sosyal, kültürel her bakımdan güçlü olmak mecburiyetindeyiz; aksi takdirde bizi Suriye'den de Ukrayna'dan da Bosna'dan da beter ederler."

"Çılgın Türkler büyüyerek yoluna devam ediyor" 

"Bunun için yatırım, istihdam, üretim, ihracat, cari fazla yoluyla büyümede ısrar ediyoruz. Son çeyrekte 7,6 büyüdük. Türkiye şu anda büyümede ikinci sırada. Böyle bir gidişimiz var. Diyorlar ya çılgın Türkler... Yanılmadınız, çılgın Türkler büyüyerek yoluna devam ediyor." 

"Ülkemizi krizden ayrıştırarak hedeflerimizden kopmamada ısrar ediyoruz. Ülkenin geleceğini emanet edeceğimiz her türlü desteği veriyoruz."

"En büyük güvencemiz ve umudur Teknofest kuşağıdır. Ne Z kuşağı, ne Y kuşağı... Birileri bütün bunlar eskiden niye yapılmadı da bugün gündeme geliyor diye soracaktır. Bu soruyu eski Türkiye'nin aktörlerine, eski Türkiye vadiyle yeniden ülke yönetimine talip olanlara yöneltmek lazım. Türkiye bu tekonolojik atılımları son 60-70 yılda niye yapılmadı acaba? Cevap kendiliğinden ortaya çıkıyor... Gençliğimizi sağcı-solcu, Sünni-Alevi, Türk-Kürt diyerek birbirlerine kırdırtanların böyle bir derdi olması mümkün mü? Bugün hala aynı kirli oyunların tahrikini yapanların böyle bir gündemi olması mümkün mü?"

"Başörtülü kızlarımı üniversiteye almamakla uğraştılar" 

"Bir zamanlar Amerika, Avrupa nice ülkeler harıl harıl çalışarak teknoloji üreterek, bizimkiler vesayet ve darbe bataklığında çırpınıyordu. Onlar gençlerini teknoloji ile bilim ile erdem ile yoğurarak yetiştirirken, bizdekiler üniversite kapılarında, benim başörtü kızlarımı, bacılarımı üniversiteye almamakla uğraştılar. 

Gelişmiş ülkeler, dünyanın dört bir yanından gelen insanları kalkınma atılımının desteği haline dönüştürürken, bizimkiler kendi vatandaşına bile insani şartlar sağlamayı başaramıyordu. 

En son FETÖ ihanet çetesinin yaptığı alçaklıkların ortaya dökülmesi bile, Türkiye'nin nelere rağmen bu günlere geldiğinin ispatıdır. Bu FETÖ değil mi ya başörtüsü için teferruattır diyen... Yazıklar olsun. Hoca diye geçin ama başörtüsüne teferruat de. Şimdi Pensilvanya'da, Amerika'nın beslemesi... Kimin dost, kimin karşımızda olduğunu iyi bilmemiz lazım. 

Bu Amerika, Yunanistan'a silahları, uçakları gönderiyor mu? Oradan S-300'lerle bizi tehdide kalkışıyor mu? 

Ey Yunan, tarihe bak, tarihe dön, çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur ağır! Yunanistan'a tek cümlemiz var: İzmir'i unutma! Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz, vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya, bir gece ansızın gelebiliriz.

Ülkemizin ayağına prangalar takarak ilerlemesini engelleyenlerin bir yerlerde fırsat kollayarak beklediğinden emin olun. Bunlara fırsat vermeyeceğiz. Vereceğimiz mücadele zorlu olacak. Fedakarlık gerektirecek, bedel ödettirecek ama sonunda ortaya çıkaracak başarının getireceği huzurun, refahın tarifi mümkün değil."