Politika

Erdoğan'dan Cindoruk'a: Ahmak, beyni sulanmış...

"Bu ifadeleri kullananlara yargıda gereken dersi vereceğiz"

28 Mart 2019 17:55

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimleri "Parlamenter demokrasinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden intikamı" olarak niteleyen eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk için "Be ahmak! Neyin intikamı, bunların beyni sulamış. Bu ifadeleri kullananlara yargıda gereken dersi vereceğiz" ifadelerini kullandı. 

Ankara'nın Elmadağ ilçesindeki mitingde konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Elmadağ'da şimdiden pazar akşamını görüyorum. Mevlam gönüldaşlığımızı daim eylesin. 24 Haziran seçimlerinde AK Parti'ye ve Cumhur İttifakı'na sizler burada zafer yaşattınız. Sizlere hizmet etme milletime hizmetkar olma imkanı tanıdınız. Güveniniz için her birinize teşekkür ediyorum.

Sizlere Elmadağ'a Ankara'ya mahçup olmadık. Sizin emanetinize asla halel getirmedik. Teröristleri kazdıkları çukurlara gömdük. Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te, Kandil'de inlerine gireceğiz dedik ve girdik. Kandil'de terörist yok diyen bay Kemal'in CHP'sine rağmen Suriye ve Irak'taki terör batıklıklarını tek tek kurutuyoruz.

Bölücü örgütün lider kadrosundan bir grubu Irak'ın kuzeyinde başarılı bir operasyonla imha ettik.

Bay Kemal YPG buraya niye saldırsın diyor. Çünkü onlarla beraber onlarla omuz omuza. Aynı şekilde 15 Temmuz gecesi FETÖ'cü hainleri sizlerle beraber bozguna uğrattık. Ne diyordu darbe olursa tankın önüne ilk önce ben çıkarım diyordu. Tankların arasından kaçtı gitti.

Birileri diyor ki, pazar günü bir intikam seçimidir. Be ahmak! Neyin intikamı, bunların beyni sulamış. Neyin intikamı. Bu ifadeleri kullananlara yargıda gereken dersi vereceğiz. Halkıma ‘terörist’ ifadesini kullandığımı söyleyenlere de yargıda gereken dersi vereceğiz.

Milletiyle beraber yürüyen bir siyasetçiyi sindirebilecek hiçbir fani güç yoktur, bunu böyle bilesiniz. Vatandaşıyla aynı safta duran, aynı hedefe koşan bir devlet adamını durdurabilecek hiçbir engel yoktur. Kardeşlikle, dayanışmayla büyüyen bir ülkenin önünü hiç kimse kesemez, kesmeye cesaret dahi edemez.

AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak karşısına ehil kadrolarla çıkmaya çalıştık. En iyi isimleri karşınıza çıkardık. Özhaseki'nin geçmişi başarılarla doludur. Kayseri'de tam 5 dönem rekor oy oranlarıyla görevini sürdürmüştür. Herkesin de takdirini ve sevgisini kazanmıştır. Daha sonra Ankara'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı Özhaseki kardeşime verdim. Ardından terörün yıktığı Güney Doğu illerimizi ayağa kaldırdık. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik.

4.5 yıl ülkenin başında bu kardeşiniz var.Kabine aynı şekilde fakirin kabinesi. Burada farklı bir şey olursa uyum içinde olmadığımız biriyle hizmet olur mu?

Defolu adaylar benim Ankaralı kardeşlerimi temsil edemez.

Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge yok. Size bu toprakları böldürtmeyeceğiz. Bu can bu bedende olduğu sürece izin vermeyeceğim.

4'lü mekanizmayı kandil yönetiyor, terör örgütü yönetiyor.

Haber güncellenmektedir...