Politika

Erdoğan'dan astronot Atasever'e: İkinci astronotumuz olacaksın ama son olmayacaksın

07 Haziran 2024 22:14

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever ile canlı bağlantıda konuştu. Erdoğan, "Çocuklarımızın ve gençlerimizin uzaydaki merakını giderecek adımları atacaksın. Sen ikinci astronotumuz olacaksın ama son olmayacaksın" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, haziran ayında uzay yolculuğuna çıkacak olan Türkiye’nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever ile canlı bağlantıda konuştu.

"Alper ağabeyinin dezavantajları vardı"

1,5 saat sürecek bilim misyonu çerçevesinde 7 bilimsel deneye imza atacak olan Atasever ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Alper ağabeyinin dezavantajları vardı ama senin önünde Alper Ağabey gibi bir avantajın var. Çok daha avantajlı bir uçuşu gerçekleştireceksin. Bu görev ile genç nesillerin bilime olan ilgisini artıracak ve Türkiye'nin uzay araştırmalarına çok büyük bir zemin hazırlayacaksınız. Çocuklarımızın ve gençlerimizin uzaydaki merakını giderecek adımları atacaksın. Sen ikinci astronotumuz olacaksın ama son olmayacaksın." (DHA)