Politika

Erdoğan: Benim için bu bir final, yasanın verdiği yetkiyle bu seçim benim son seçimim

08 Mart 2024 22:12

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜGVA temsilcileriyle buluştu. Erdoğan, buluşmada yaptığı konuşmada, "Benim için bu bir final, yasanın verdiği yetkiyle bu seçim benim son seçimim, çıkacak netice benden sonra gelecek kardeşlerim için bir emanetin devri olacak" ifadelerini kullandı.

Erdoğan TÜGVA temsilcileriyle buluştu. Erdoğan burada önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Ardı arkası kesilmeyecek şekilde çalışmalarımı sürdürüyorum. Adeta nefes almaksızın koşturuyoruz. Çünkü benim için bu bir final. Yasanın verdiği yetkiyle bu seçim son seçimim ama buradan çıkacak netice benden sonra gelecek kardeşlerim için bir emanetin devri olacak. Onun için de hazırlıklarımızı buna göre yapıp, adımı da buna göre atmamız lazım ki çok farklı bakanlara karşı gereken cevabı istiyoruz ki 31 Mart akşamı verelim. 1 Nisan'dan itibaren de yeni bir dönemi inşallah başlatalım" dedi.

Gençlere inandığını ve güvendiğini dile getiren Erdoğan, "İnşallah başta İstanbul olmak üzere Ankara, İzmir, bütün buralarda bir değişim dönüşümü yapalım. Çünkü gözler burada" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, bugün TÜGVA Gençlik Buluşması'na da katılarak gençlere de seslenmişti.

TIKLAYIN - Erdoğan: Osmanlı bölgeden çekildiğinden beri Ortadoğu coğrafyası rahat, huzur, güvenlik yüzü görmedi

Ne olmuştu?

10 Ağustos 2014’te başbakan olduğu sırada ilk kez halk oyuyla yapılan seçimlerde Erdoğan, 12. cumhurbaşkanı olarak seçilmişti.

Erdoğan, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmesinin ardından 24 Haziran 2018’de düzenlenen seçimde ikinci defa cumhurbaşkanı oldu. Bu yüzden de geçen yıl düzenlenen seçimler öncesi adaylığı tartışma konusu haline geldi.

Bazı siyasiler ve hukukçular, Anayasa'da bir kişinin "iki kezden fazla cumhurbaşkanı seçilemeyeceği" hükmünü gerekçe göstererek Erdoğan'ın üçüncü kez aday olamayacağını savundu.

İktidar kanadı ve ittifak ortağı MHP ise başkanlık sistemine veya Türkiye'deki ismiyle "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine" göre 2018'de ilk kez cumhurbaşkanı seçildiği için Erdoğan'ın 2023 seçiminde de aday olmasının önünde bir engel olmadığını belirtti.

Bu tartışmaların ardından düzenlenen seçimlerde ilk turda adayın belirlenememesinin ardından ikinci turda Erdoğan tekrar cumhurbaşkanı seçildi.