Politika

Erdoğan, BM'deki konuşmasının ardından BM Genel Sekreteri Guterres ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüştü

24 Eylül 2024 20:20

T24 Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na hitabının ardından BM Genel Merkezi'nde Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis'i kabul etti. Erdoğan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile de bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak için cumartesi günü Amerika Birleşik Devletleri'ne geldi. Erdoğan, ABD'deki programının üçüncü gününde BMGK kürsüsünden hitap etti. BM'deki konuşmasının ardından Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüştü.

Erdoğan: BM; işlevsiz, hantal ve atıl bir yapıya dönüşüyor, 'Dünya beşten büyüktür' şiarının temsil ettiği değerlere ihtiyaç duyuyoruz

İletişim Başkanlığı'nın aktardığına göre Erdoğan-Miçotakis görüşmesinde; Türkiye ile Yunanistan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Erdoğan, Türkiye ile Yunanistan'ın iyi komşuluk esası ekseninde geleceğe emin adımlarla ilerleyebileceğini, iki ülke arasındaki diyaloğun güçlendirilmesinin ve Atina Bildirgesi'nin lafzı ve ruhu doğrultusunda hareket etmenin iki ülkeye de kazandıracağını ifade etti.

Erdoğan, İsrail'in Gazze başta olmak üzere çeşitli bölgelerdeki saldırılarının masum sivillerin yanı sıra bölgenin huzurunu hedef aldığını, krizin bölgeye yayılması riskinin bulunduğunu, insani yardımların Gazze'ye engelsiz ulaştırılması için İsrail'e baskı yapılmasının önemli olduğunu söyledi.

Kızılcık Şerbeti’nin iftiracı “deli kadınları” iş başında; Sönmez ve Pembe’ye sevgili adayı yok mu?