Politika

"Müsilaj olduğunda İBB'yi kaybettik" diyen Erdoğan: Müsilajı da biz temizledik

31 Ağustos 2023 21:48

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, su ürünleri av sezonu açılışına katıldı. Erdoğan,  depremzede balıkçılara 3 bin 500 ile 60 bin TL arasında destek yatacağını söyledi. Konuşmasında müsilajdan da bahseden Erdoğan, "Haliç gibi Marmara Denizi'ndeki müsilajı da biz temizledik. Müsilaj olduğunda İBB'yi kaybettik" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Bu gece başlayacak sezonun bereketli geçmesini diliyorum, denizlere açılacak tüm kardeşlerimin ağlarının hep dolu çıkmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Balıkçılık sektörü 250 bin kardeşimize istihdam sağlıyor, sektöre sağladığımız destekleri en iyi sizler biliyorsunuz. 2004'ten beri ÖTV'siz yakıt veriyoruz. 

"Destekler depremzede balıkçıların hesaplarına yarın yatırılacak"

14 binden fazla kıyı balıkçılarımıza da sahip çıkıyoruz. Bugüne kadar 313 milyon kıyı balıkçımıza ödeme yaptık. Asrın felaketinden sonra depremzede balıkçılarımızı kaderlerine teslim etmedik. Deprem bölgesinde yaşayan ve gelir kaybı yaşayan balıkçılara destek veriyoruz. Yarından itibaren 3 bin 500 ile 60 bin TL arasındaki desteği depremzede balıkçılarımızın hesaplarına yatırıyoruz. 

2023 hedefimiz 1 milyar dolar idi, başardık. Sektör 1,7 milyar doları ülke ekonomisine kazandırdı. Hedefimiz bir rekor daha kırmaktır. Levrek ve çipurayı dünyada marka haline getirdik. Türk somonu çok ciddi talep gördü. 

600 bin ton balık okyanuslarda avlanıyor. Kurulan tesislerle hem istihdam sağlanıyor hem de döviz kazandırılıyor. Ülkemizi kazan kazan anlayışıyla en güzel şekilde temsil ediyorlar. Balık her yaş grubu için yeri doldurulamaz bir besin kaynağıdır. Tabiat, hatayı ve ihmalkar davranmayı asla affetmez.

"Müsilajı da biz temizledik"

Haliç gibi Marmara Denizi'ndeki müsilajı da biz temizledik. Müsilaj olduğunda İBB'yi kaybettik. Vatandaşımızın sağlıklı bir şekilde balık tüketmesi için denetimlerimizi artıracağız. Meclis'teki komisyon çalışmalarını sürdürüyor. 

4,5 aylık aradan sonra yeniden açılışını yaptığımız balıkçılık sezonumuzun hayırlı olmasını diliyorum."