Politika

Erdoğan'a, Abdullah Gül'e zam var; Ahmet Necdet Sezer'e yok

05 Temmuz 2024 09:26

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın maaşı 2025 bütçesiyle yeniden artırılacak. Eski cumhurbaşkanlarının 73 bin 200 lira olan emekli aylıkları ise değişmedi.

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın maaşı her yıl bütçe ödenekleriyle yıllık olarak belirleniyor. Erdoğan’ın brüt maaşı yılın başında 140 bin liradan 183 bin liraya çıkarılmıştı.

Erdoğan’ın yeni maaşı 2025 bütçesiyle yeniden arttırılacak. Eski Cumhurbaşkanlarına ise Cumhurbaşkanı maaşının yüzde 40’ı oranında emekli aylığı bağlanıyor ve aynı dönemlerde arttırılıyor.

Abdullah Gül, eski Başbakan aylığını alıyor 

Bu nedenle eski Cumhurbaşkanları Ahmet Necdet Sezer ile Abdullah Gül’ün aylığı 73 bin 200 lira olan emekli aylıklarında bir artış olmayacak.

Ancak Abdullah Gül aynı zamanda Başbakanlık yaptığı için daha yüksek olan emekli Başbakan aylığını alıyor. Gül’ün halen 106 bin lira olan emekli aylığı bu sayede 126 bin 500 liraya yükseldi.

Tıpkı asgari ücretli ve düşük gelirli emekliler gibi Temmuz zammını alamayan Ahmet Necdet Sezer’in aylığı üst düzey devlet yöneticilerinin tamamının altında bırakıldı.