Dünya

Erbil'deki İran saldırılarında ünlü iş adamı Peşrev Dizeyi de hayatını kaybetti

Dizeyi, Empire World gibi büyük projeleri yürüten Falcon Group'un sahibiydi

16 Ocak 2024 08:21

T24 Dış Haberler

İran Devrim Muhafızları Ordusu, dün gece İsrail'in Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) "casusluk karargahlarını" hedef aldığı füze ve insansız hava aracı (İHA) saldırıları gerçekleştirdi. Saldırılarda 4 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu. Hayatını kaybedenler arasında saldırı sonrası evinde yangın çıkan iş adamı Peşrev Dizeyi'nin de bulunduğu, eşi ve oğlunun ise yaralandığı belirtildi.

TIKLAYIN | İran Devrim Muhafızları Irak'ta 'İsrail casusluk merkezleri'ni hedef aldı; ABD Başkonsolosluğu yakınındaki patlamada dört kişi hayatını kaybetti!
TIKLAYIN | ABD'den, İran'ın Erbil'deki saldırıları sonrası açıklama: Hiçbir ABD tesisi ya da personeli hedef alınmadı

IKBY eski Başkan Yardımcısı Hemin Hawrami, X platformunda yaptığı paylaşımda tanınmış Kürt iş adamı Peşrev Dizeyi'nin hayatını kaybettiğini duyurdu. Dizeyi, Empire World gibi büyük projeleri yürüten Falcon Group'un sahibiydi. 

 

Erbil'de birçok noktada füze ve insansız hava aracı saldırıları düzenlendiğine ilişkin haberlerin ardından, İran Devrim Muhafızları Ordusu, bölgedeki "İran karşıtı terörist grupların ve casusların karargahlarını balistik füzelerle vurduğunu" açıklamıştı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, Erbil'de birçok noktada gerçekleşen ve İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun üstlendiği balistik füze saldırılarını en şiddetli şekilde kınayarak, "bu acımasız saldırıları durdurmak için" çalışacaklarını belirtmişti.