Politika

Erbakan'dan 'fetih' mesajı: Ayasofya'daki Cuma hutbesinde İslam birliğini ilan etme hedefimizi bütün dünyaya ilan ediyoruz

27 Mayıs 2024 01:34

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Ayasofya Camii'nde kılınacak bir cuma namazının arkasından, cuma hutbesinde İslam birliğinin kurulduğunu ilan etme hedefimizi bir kez daha bütün dünyaya ilan ediyoruz" dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Milli Gençlik Derneği tarafından Adapazarı’ndaki Atatürk Spor Salonu’nda Milli Gençlik Şöleni adı altında düzenlenen İstanbul’un Fethi’nin 571'inci yılı kutlamalarına katıldı.

Burada konuşan Erbakan, "Mübarek ve muazzam fethin 571’inci yıldönümü hayırlı ve uğurlu olsun. Tabii ki Kutlu Fethin yıl dönümünde Ayasofya'ya da değinmemiz gereklidir. Önemini, taşıdığı manayı bizlere Erbakan Hoca'mızın öğrettiği Ayasofya Camii. Bu tarihi, çağlar açan fethim sembolü Ayasofya'dır. Ayasofya merhum Erbakan Hoca'mızın yıllar boyunca ifade ettiği gibi hakkın batıla üstün gelmesini en önemli sembollerindendir" dedi.

Ardından fetih ile İslam birliği mesajı veren Erbakan, şöyle devam etti:

"Ayasofya'nın Sultan Fatih tarafından kiliseden camiye dönüştürülerek ibadete açılması, fethin insanlık tarihine vurulmuş bir mührüdür. Ayasofya Camii İstanbul'un İslam toprağı olduğunun ve öyle kalacağının en önemli sembolü ve göstergesidir. Bu ilan, bu gösterge doğrudan doğruya Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri tarafından bir vakıf senediyle teminat altına alınmıştır.

Bizler de bugün milli görüşçüler olarak Sultan Fatih'in görüşü, Milli Görüş'ün dava erleri olarak Ayasofya Camii'nde kılınacak bir cuma namazının arkasından, cuma hutbesinde İslam birliğinin kurulduğunu ilan etme hedefimizi bir kez daha bütün dünyaya ilan ediyoruz. Türkiye'nin öncülüğünde İslam birliğini ve adil bir dünyayı kurarak tüm dünyadaki mazlumların, başta Gazze, Doğu Türkistan, Keşmir olmak üzere tüm dünyadaki mazlumların kurtuluşuna vesile olacağımızı buradan bütün dünyaya bir kez daha haykırıyoruz."