Kültür-Sanat

Engelsiz Filmler 7. defa izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor

Türkiye ve dünya sinemasından 48 film, görme ve işitme engelli sinemaseverler için salonlarda olacak

15 Ağustos 2019 18:01

Sanata erişimin bir lütuf değil bir hak olduğunu savunan Engelsiz Filmler Festivali (EFF), her yıl sesli betimleme, işaret dili ve ayrıntılı altyazı içeren filmleri sinemaseverlerle buluşturuyor. Bu yıl 7. defa izleyicisiyle buluşmaya hazırlanan festival, sırasıyla İstanbul, Eskişehir ve Ankara’da gösterimlerini gerçekleştirecek.

Gaia derginin haberine göre, Puruli Kültür Sanat tarafından düzenlenen Engelsiz Filmler Festivali’nin bu yılki destekçileri arasında European Endowment for Democracy Fund, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Sabancı Üniversitesi ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yer alıyor.

Festivalde; Türkiye ve dünya sinemasının en iyi örneklerinden 48 film, görme ve işitme engelli sinemaseverlerin erişimine uygun olarak salonlarda gösterilirken, film gösterimlerinin yanı sıra çeşitli etkinlikler de gerçekleştirilecek.

7. Engelsiz Filmler Festivali; 7-9 Ekim tarihleri arasında İstanbul, Boğaziçi Üniversitesi Sinema Salonu’nda (SineBu), 11-13 Ekim tarihleri arasında Eskişehir, Yunus Emre Kültür Merkezi’nde, 16-20 Ekim tarihleri arasında ise Ankara’da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Goethe-Institut Ankara’da düzenlenecek.

Engelsiz Filmler Festivali, her sene olduğu gibi bu sene de tüm gösterimlerini ve yan etkinliklerini ücretsiz olarak seyircilere sunuyor.

Detaylı bilgi için tıklayın