Kültür-Sanat

Emma Thompson, yeni filminde orgazm eşitsizliğini gözler önüne seriyor: Kimse kadının zevkinden bahsetmiyor

62 yaşındaki Thompson, yeni filminde cinsel hazzı keşfetmek için deneyimler yaşayan bir kadını canlandırıyor

28 Haziran 2022 11:32

Oyuncu Emma Thompson, yeni filminde eşini kaybeden bir öğretmenin hayatında ilk kez orgazmı tecrübe etmek için yaşadığı deneyimleri aktarıyor. Thompson, filmle ilgili yaptığı açıklamasında “Kimse kadınların cinsel zevkinden bahsetmiyor çünkü bununla ilgilenmiyorlar” dedi.

Emma Thompson’ın başrolünde yer aldığı Good Luck to You, Leo Grande, bir kadının orgazmı ilk kez tatma yolculuğu aktarılıyor. Emma Thompson'ın canlandırdığı Nancy karakteri, filmde cinsel hazzı yakalayabilmek için bir seks işçisi olan Leo Grande'yle (Daryl McCormack) anlaşıyor. 

Glamour dergisine filmle ilgili konuşan 62 yaşındaki Thompson, filmin kadının cinsel zevkine ışık tutmak açısından değerli olduğunu belirterek çok sayıda kadının hayatları boyunca orgazmı tadamadığını söyledi.

Thompson “Kimse kadınların cinsel zevkinden bahsetmiyor çünkü bununla ilgilenmiyorlar. Öte yandan ereksiyon sorunları gündeme gelir gelmez bir ilaç üretildi. Tabii ki! Kadınlar ve bedenlerinden bahsetmiyoruz.” Dedi.

Kadın zevkinin erkek zevki yanında görmezden gelindiğini söyleyen Thompson, açık iletişimin önemini vurguladı. Seks eğitiminin gençler için fiziksel boyuta odaklandığını söyleyen Thompson, “Oysa bunun duygusal bir yanı da var” dedi.