Politika

Emek ve Adalet Platformu'ndan "Türkiye'de hukuku ve barışı aramak" sempozyumu

"Tartışarak ve sorunlarımızla yüzleşerek hukuku ve barışı önceleyen alternatif bir siyaseti güçlendirmek istiyoruz"

18 Kasım 2019 20:11

İslami değerleri temel alan Emek ve Adalet Platformu, Türkiye’de Hukuku ve Barışı Aramak başlığıyla bir sempozyum düzenliyor. HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, HDP'li Kars Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun katılacağı sempozyum için platformdan yapılan açıklamada, "Tartışarak ve sorunlarımızla yüzleşerek hukuku ve barışı önceleyen alternatif bir siyaseti güçlendirmek istiyoruz" denildi.

Birçok siyasetçi ve aydının katılacağı sempozyum, "Hukuk ve Demokrasi Krizi" ve "Barışı Yeniden Düşünmek" başlıklı iki farklı oturumdan oluşacak. 24 Kasım 2019'da Şişli Belediyesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi'nde düzenlenecek sempozyum için platformdan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye’de hukuka ve barışa dair ümitlerin günden güne azaldığı, siyasetin imkanlarının daraldığı bir zeminde, konuşmak ve beraberce tartışmak istiyoruz. 

"Şüphesiz içinde bulunduğumuz siyasallık, dünyadaki genel siyasi atmosferden ve gelişmelerden bağımsız değil. Bu anlamda ortaya çıkan benzerlikleri Türkiye özelinde tartışarak ve sorunlarımızla yüzleşerek hukuku ve barışı önceleyen alternatif bir siyaseti güçlendirmek istiyoruz.

"Bu amaca katkı sunmak için farklı siyasi teşekküllerde ve sivil toplum kuruluşlarında aktif olan kişilerle açık bir forumda bir araya gelerek konuşmak ve içinde bulunduğumuz mevcut çıkışsızlığı aşmak için mütevazi bir katkı olabilecek bu sempozyumu gerçekleştiriyoruz."

Sempozyumla ilgili ayrıntılı bilgiye platformun web sitesinden ulaşabilirsiniz.