Bilim / Teknoloji

Elon Musk'ın babası: Dehasını sütçüden almış olabilir

02 Ağustos 2022 00:31

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk'ın babası Errol Musk, oğluyla gurur duymadığını söyleyerek, "Dehasını kapıdan geçen sütçüden almış olabilir" dedi. Oğlundan asla para almadığını da belirten Errol Musk, Tesla kullanmadığını da ifade etti.

NTV'de yer alan habere göre; Elon Musk'ın 76 yaşındaki babası Errol Musk, Avustralya'da yayın yapan 'Kyle ve Jackie O Show' adlı radyo programında konuştu. Musk, ailesinin Elon Musk için 'uzun zamandır pek çok şey yaptığını' ve oğlunun başarısının bundan kaynaklandığını söyledi.

Errol Musk, "Sizin çocuğunuz bir dahi. Bu zekasını kimden aldı? O kadar değerli şey yarattı ki, bunu ondan alamazsınız. Oğlunuzla gurur duyuyor musunuz?" sorusuna, "Bu benim ya da Elon'nun annesi Maye'nin işi değil. Dehasını kapıdan geçen sütçüden almış olabilir. Biliyorsunuz, biz uzun zamandır çocukları için çok fazla şey yapan bir aileyiz, birdenbire bir şeyler yapmaya başlamış değiliz. Bu yüzden oğlumla gurur duymuyorum" diye cevap verdi. 

Bununla birlikte Musk, çocuklarının uzun süredir 'ilginç şeyler' yaptığını ve Elon Musk'tan bir kez bile para almadığını söyledi. Errol Musk, 'gurur ve neşe' kaynağının Elon Musk'ın küçük kardeşi Kimbal Musk olduğunu söyledi. Şef ve girişimci olan 49 yaşındaki Kimbal Musk'ın, Colorado, Chicago, Clevelan, Memphis, ve Indianapolis'te restoranları bulunan The Kitchen Restaurant Group adlı bir şirketi bulunuyor. Ağabeyi Elon Musk kadar zengin olmasa da Kimbal Musk da aynı zamanda bir milyarder. Errol Musk, Elon Musk'ın iş başarısı söz konusu olduğunda mutlu olmadığını söyleyerek, "İlerleme konusunda hüsrana uğradı ve bu anlaşılabilir bir durum" dedi.

Diğer taraftan, Erol Musk'ın Yunanistan'da bir teknede yakın zamanda çekilmiş üstsüz fotoğraflarına atıfta bulunan Errol Musk, oğlunu daha sağlıklı beslenmeye teşvik ettiğini söyledi. Musk, "Elon çok güçlü bir yapıya sahip ama kötü yemek yiyor. Ona, garcinia cambogia meyvesi tavsiye ettim" dedi.

Öte yandan Errol Musk, Tesla kullanmadığını belirtti. 

Ayrıca oğlunun, kendisine hiçbir zaman para vermediğini söyleyen Musk, "Biz çok tutumlu, cimri bir aileyiz. Eğer bir şey harcamak istersem, neden sorusuna 100 tane cevap vermem gerekiyor. Elon çok tutumlu bir hayat yaşıyor. Her gün saat altıda işte oluyor. Bazen uzaya insan yerine 'gine domuzu' göndereceğini düşünüyorum" dedi.