Eğitim

Eğitim yazarı Abbas Güçlü: Üniversiteye dudak kıvıranların sayısı her geçen gün artıyor; aman dikkat!

20 Eylül 2019 11:21

Milliyet gazetesinin eğitim yazarı Abbas Güçlü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vakıf üniversitelerine dair söylediği sözleri, "Ülkemizin dört bir yanını üniversitelerle donattık ama içini dolduramadık, kaliteyi yükseltemedik, iş bulabilecekleri bir donanım sağlayamadık" ifadesiyle değerlendirdi. Güçlü, "Üniversiteye dudak kıvıranların sayısı her geçen gün artıyor. Aman dikkat!.." uyarısında bulundu. 

Erdoğan 2019-2020 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nde vakıf üniversitelerine dair şu ifadeleri kullanmıştı:

“Vakıf üniversitelerimizin üzerlerine giderek daha çok yapışan ticari kurum algısının önüne geçmek için bilimsel araştırmalara daha çok yönelmelerini özellikle sağlamalıyız. Kalite odaklı gelişme için... Kusura bakmasınlar, adı vakıf ama vakıf olmaktan çıkmışlar tamamen ticari çalışıyorlar. Vakıf dediğimiz zaman farklı şeyler anlıyoruz. Öğrencisinin cebinden ne çıkacak değil, ecdat nasıl tanımlıyor: ‘Ceb-i humayunundan ödemek suretiyle’ diyor. Şimdi de bizim vakıf üniversitelerinin patronları kendi ceb-i humayunlarından değil, orayı doldurmak için gayret ediyorlar. Tepeden tırnağa tüm kurumlarımızın misyonlarını ve işleyişlerini yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor.”

Güçlü, Erdoğan'ın bu ifadelerini Milliyet'teki, "Cumhurbaşkanı’nın vakıf uyarısı, ek yerleştirme ve üniversiteden kaçış!" başlıklı yazısında değerlendirdi. Güçlü yazısının ilgili bölümünde şunları kaydetti:

"Ülkemizin dört bir yanını üniversitelerle donattık ama içini dolduramadık, kaliteyi yükseltemedik, iş bulabilecekleri bir donanım sağlayamadık."

"Bu yüzden üniversiteye dudak kıvıranların sayısı her geçen gün artıyor. Aman dikkat!.."

Yazının tamamı için tıklayın