Kültür-Sanat

Duygu Demir, Abu Dhabi’deki New York Üniversitesi Galerisi’nin yeni küratörü

10 Aralık 2023 20:26

Daha önce kültür, sanat ve araştırma Kurumu SALT’ın kurucu ekibinde yer alan yazar ve sanat tarihçisi Duygu Demir, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki New York University Abu Dhabi’nin (NYUAD) yeni küratörü oldu.

Yazar ve sanat tarihçisi Duygu Demir Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki New York University Abu Dhabi’nin (NYUAD) yeni küratörü oldu.

10 Haber'in aktardığına göre, 2013 yılında açılan NYUAD’nin sanat galerisi 2024’te onuncu yılına giriyor. Demir’in göreve getirilmesinin ardından galerinin sergi yaratımını araştırma şekli olarak kullanma, biçim ve konseptte deneysel çalışmaları destekleme misyonu için çalışmaların hızlanacağı yorumları yapıldı.

Demir atanmasından bu yana küratörlerin küratöryel uygulamaya yönelik farklı yaklaşımlarını tartıştığı Curators Talk(Küratörler konuşuyor) adlı halka açık bir program üzerinde çalışıyor. Küratör Demir seri hakkında “Sanat meraklıları için diyalog, yansıtma ve keşif için bir alan sunmasını istiyoruz. Geniş kapsamlı sergi programımızı tamamlamak için yakında ek yeni serileri duyuracağız” dedi.

Sözü küratörlere veriyor

Daha önce kültür, sanat ve araştırma Kurumu SALT’ın kurucu ekibinde olan Demir NYUAD’taki görevine gelmeden önce Sabancı Üniversitesi’nin Sanat Tarihi bölümünde Yardımcı Doçent’ti. Demir New York Columbia Üniversitesi’nden Görsel Sanatlar ve Sanat Tarihi alanında lisans ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nün (MIT) Mimarlık ve Planlama Okulu’ndan doktora derecesine sahip.