Bilim / Teknoloji

Dünyanın en zor tamir edilen dizüstü bilgisayarları

Apple tamir edilebilirlik açısından en kötü dizüstü bilgisayar markası olarak değerlendirildi

14 Şubat 2024 09:58

Public Interest Research Group (PIRG), MacBook'lar ve Chromebook'ların dizüstü bilgisayarlar arasında tamir edilebilirlik açısından en kötü seçenekler olduğunu açıkladı.

Chip dergisinin haberine göre, "Failing the Fix" adı verilen analiz, ABD'de bir tüketici savunma kuruluşu olan Public Interest Research Group (PIRG) tarafından hazırlandı. PIRG, bulgularını Fransa'da satılan tüm dizüstü bilgisayarlar için gerekli olan tamir edilebilirlik puanlarına dayandırırken, Fransız endeksinin puanlarını kendi ağırlıklandırmasına göre ayarladı.

Rapordaki sonuçlar Chromebook'lar ve MacBook'lar için iyi gözükmüyor. İlk olarak Chromebook'lar, diğer tüm dizüstü bilgisayarların ortalamasından daha düşük bir ortalama onarım puanı aldı; tam olarak 6.3.

PIRG'in dikkate aldığı en önemli faktör olarak tanımladığı sökme işlemine bakıldığında, Chromebook'lar diğer dizüstü bilgisayarların 15,2'lik puanından daha düşük olan 14,9 puan aldı. Raporda "bireyler veya okullar için genellikle uygun fiyatlı bir seçenek olarak görülse de Chromebook'lar diğer dizüstü bilgisayarlara göre ortalama olarak daha az tamir edilebilir durumda" ifadeleri yer alıyor.

Bununla birlikte Apple'ın durumu da çok iyi değil. Hatta, tamir edilebilirlik açısından en kötü dizüstü bilgisayar markası olarak değerlendirildi ve en düşük not olan "D"yi alan tek şirket oldu. Buna karşılık, en yüksek puan alan markalar B+ ile Asus ve Acer oldu.

Apple ayrıca sökülme konusunda da Asus'un aldığı 9.1 ve Acer'ın aldığı 8.1'in çok altında, 4.0 puan aldı.