Paris 2024

Dünya gündemindeki Yusuf Dikeç'ten atış tekniğiyle ilgili açıklama: Ben doğalım, natürel bir atıcıyım

01 Ağustos 2024 12:37

Olimpiyat Oyunları'nda 10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç, atış sırasındaki duruşuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ekipmansız atmanın kendi isteği olduğunu belirten Dikeç, atış sırasında elinin cebinde olmasının kendisini daha rahat hissettirdiğini söyledi. Dikeç, "Özel ekipmanlara ihtiyaç duymadım. Ben doğalım, natürel bir atıcıyım." dedi.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde Şevval İlayda Tarhan ile Türkiye’ye gümüş madalya kazandıran Yusuf Dikeç, atış tarzıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Sosyal medyada hakkında çok sayıda paylaşım yapılan Dikeç, Radyo Gol’e konuştu. Ekipman kullanmamasının kendi tercihi olduğunu açıklayan Dikeç, “Dünya beni konuşmuyor, Dünya Türkiye’yi konuşuyor. Biz sadece bir simgeyiz. Ekipmanla ilgili bakanlıktan veya federasyonumuzdan herhangi bir olumsuzluk yok bu benim kendi tercihim" ifadelerini kullandı.

"Atışları çift gözle yapıyorum"

Atışları çift gözle yapmayı tercih ettiğini belirten Dikeç, "Tüm dünya atışlarını tek gözle yaparken ben çift gözle yapıyorum. Bunu çok araştırdım ve daha sağlıklı atılabildiğini gördüm" dedi.

Dikeç, atış yaparken elinin cebinde olması hakkında ise "Elim cebimde atmamın artistlikle bir alakası yok. Daha çok motive olup, atış yaparken daha rahat hissediyorum" diye konuştu.

Kariyerinin ilk Olimpiyat madalyasını kazanan Yusuf Dikeç dünya sıralamasında da sekizinci sırada yer alıyor.

"Natürel bir atıcıyım"

Öte yandan HaberTürk'e de konuşan Dikeç, diğer sporcuların kendine niye ekipman kullanmadığını sorduğunu belirterek, "Özel ekipmanlara ihtiyaç duymadım. Ben doğalım, natürel bir atıcıyım." dedi.

TIKLAYIN - Tek eli cebinde ekipmansız atış yapan Yusuf Dikeç dünya çapında gündem oldu; “Türkiye kiralık katil mi göndermiş”, “Olimpiyat tarihinin en karizmatik olayı”