Kültür-Sanat

'Duasız ve Törensiz' raflardakini yerini aldı

11 Ocak 2024 16:56

T24 Kültür-Sanat

Beyda Yıldız’ın ilk romanı 'Duasız ve Törensiz', Everest Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı. 'Duasız ve Törensiz', Siirt’ten Almanya’ya göç etmek zorunda kalan Neval’in ilk aşkı Hasan’ın kaybı ile yaşadıklarına odaklanıyor.

Yas, unutmak ve hatırlamak gibi temalar etrafında gezinen roman, arka planına 80’li ve 90’lı yılların politik atmosferini alıyor. Diyarbakır Kitap Fuarı'nda yoğun ilgi gören 'Duasız ve Törensiz', tüm kitap evlerinde okurlarını bekliyor.

Beyda Yıldız

Arka kapak yazısı

“Beyda Yıldız, Siirt’ten Almanya’ya uzanan genç bir ömrün, merhemi olmayan derin bir yaranın, unutmaık ve hatırlamak arasındaki karlı yolun hikayesini nanlatıyor Duasız ve Törensiz’de: Birbirinden ayrı düşen Neval ve Hasan’ın kaolbinde kök salan ve zamanla bir sarmaşık gibi dolanarak yaşamın ta kendisine dönüşen büyük bir yasın günlerini sayıyor. Başka bir dilde büyümeye zorlanmışların, kaybını ararken kaybolanların, hasretin ruhlarda bıraktığı yakıcı boşluğun romanı bu; ölü toprağı yiyenlerin romanı.”

Beyda Yıldız kimdir?

1974 Siverek doğumlu. İlkokulu, ortaokulu ve liseyi babasının memuriyeti dolayısıyla farklı şehirlerde ve kasabalarda okudu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Farklı gazetelerde muhabirlik, yayın evlerinde editörlük yaptı.