Politika

DSP'nin adayı Doğan: Gaziantep savaştan çıkmış bir kenti andırıyor

"Medine Sözleşmesi iyi okunup anlaşılsa bu coğrafyaya demokrasi bin sene önce gelirdi"

08 Mart 2019 12:05

DSP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celal Doğan, Gaziantep'in savaştan çıkmış bir kenti andırdığını söyledi. İslam’ın şu an tebliğ edildiği şekliyle yaşanmadığını belirten Doğan “Türkiye’de yaşanan Muaviye dini. Eğer Medine Sözleşmesi iyi okunup anlaşılsa bu coğrafyaya demokrasi bin sene önce gelirdi” dedi.

Eski HDP milletvekil Doğan, Türkiye’nin bir Suriye politikası olması gerektiğini söyledi. Türkiye genelinde 4.5 milyon, Gaziantep’te 500 binin üzerinde Suriyelinin yaşadığını kaydeden Doğan, “Gaziantep Ortadoğu’da savaştan çıkmış bir kenti andırıyor. Benim bıraktığım kent böyle değildi” diye konuştu.

“Erdoğan’a bize kelebek bile uçurtmayacaklarını anlattım”

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Arap Baharı’nın yaşandığı 2011 yılında Suriye’ye girilmemesi gerektiğini anlattığını ifade eden Doğan, “Ülkemiz kritik bir coğrafyada. Arap Baharı başladığında yerel ve bölgesel olan kriz, global hale geldi. Sayın Erdoğan’a 1.5 saat Suriye’ye girilmemesi gerektiğini, Çin, Rusya ve Mısır, Fransa, ABD, İngiltere, İran’ın orada bize kelebek bile uçurtmayacağını anlattım. Ama O, ‘Putin’i ikna ederim’ dedi. Off the record konuşmaları söylemeyeceğim” dedi.

“Medine Sözleşmesi anlaşılsaydı bu coğrafyaya demokrasi bin sene önce gelirdi”

Arap Baharı, Suriye ve Arap Toplumu’na baktığında, yaşanan İslam’ın, “Muaviye İslam’ı” olduğunu savunan Doğan, “Bizlere tebliğ edilen din bu din değil. Özellikle Türkiye’de yaşanan Muaviye dini. Eğer Medine Sözleşmesi iyi okunup anlaşılsa bu coğrafyaya demokrasi bin sene önce gelirdi. Veda Hutbesi’ne bakın tam bir insan hakları beyannamesidir. Bunlar hiçbir zaman dikkate alınmadı” dedi.